Egyes emberek miért képesek a fizetésük nagy részét elverni kocsira, ruhára annak ellenére, hogy nem engedhetnék meg maguknak?
Ismerek egy csajt, nettó 200 körül keres, de el van adósodva, a kocsihitel már behajtónál van.
Havi 50 körül költ csak ruhára, és egyéb felesleges dolgokra. A kocsihitele közben felment 80 ezerre per hó, és már behajtónál van. Hó végén mindig ismerősöktől kunyerál pénzt. Érekes én a nettó 90-emmel szépen megvagyok. Mondjuk nincs kocsi és extra márkás ruha. Minek? Nem is kellenek ezek.
Röviden összefoglalva azért, mert idióta.
Azt hiszi, azért mert megfelelt hitelbírálatra, már minden oké lesz úgy ahogy van.
Én elég sokat költök ruhára a nettó 130ból.
Persze sokszor veszek amikor féláron van meg 30% kedvezmény, de még így is sokszor drága 1-1 darab (Pl. Amnesia).
A MIÉRT kérdésre a válasz: van egy szar melóm, ahol gürizek, és nem csak azért megyek 15 napot 12 órában hogy legyen étel meg rezsi. Igenis legyen jó ruha, ne csak a kínais szar hanem normális stb.
Amikor régen mondtam a páromnak hogy túl sok pénz megy el a napi 1 doboz Marlboróra meg a sörökre azt mondta ha már dolgozik egy csomót, akkor ennyit had engedjen meg magának. És nem is firtattam meg igaza van.
"ennyit had engedjen meg magának"
Ezért nem is fogsz elérni semmit. Annyit engedhetsz meg magadnak, amire megkeresed a rávalót. Persze lehet napi 1 doboz bagger meg 2 sör, csak akkor nem kell sírni, ha hónap végére nem marad pénzed, meg gyűlnek a számlák.
Talán be kéne látni, hogy hiába érzed úgy, ezek nem járnak, és helyette gyűjtenéd a pénzedet, hogy értelmes dologba fektesd.
Nincsenek elmaradt számlák, van 2 kocsi és vidéken nyaraló, saját családi ház. Nincs nagylábon élés de minden megvan, jó ételek (párom szakács) és hamarosan a 2. baba is születik.
Tény hogy nem tudnánk vállalkozást indítani mert nincs félretett pénz, de a mindennapokban megvan minden ami kell nekünk és a gyereknek.
Nem tudom miféle előrelépésre gondolsz ami miatt le kéne mindenről mondani ami most van és "luxus"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!