Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjúra megyek. Javasla...

Állásinterjúra megyek. Javaslatok?

Figyelt kérdés
A cégnek már utána olvastam, szerintem be is magolom mivel foglalkoznak. Viszont ha megkérik, meséljek magamról hogy kezdjem? X.Y-nak hívnak, ennyi idős vagyok, ilyen sulikat végeztem, ilyen nyári munkám volt, szabadidőmben ez+ez a kedvenc elfoglaltságom? Vagyis mondjam el az önéletrajzomat újra? És ha megkérdezik miért én vagyok a legalkalmasabb a munkakörre mit mondjak, ha pályakezdő vagyok?
2010. febr. 11. 17:23
 1/4 anonim ***** válasza:
87%
Ők úgy is kérdezni fogják, hogy mire kíváncsiak. Ne aggódj. A lényeg, hogy lássák van önbizalmad, és nagyon elszántan szeretnéd az állást. Egy kis önfényezés belefér, de azért ne vidd túlzásba. A ruhádra ügyelj, ne legyen gyűrött, vagy piszkos, de nagyon kivágott, vagy rövid. De ne is farmer legyen. Egy picit elegánsabb.
2010. febr. 11. 17:43
 2/4 anonim ***** válasza:
87%
Hát így látatlanban elég nehéz. Próbáld meg megtalálni azokat a közös pontokat, amik az eddigi tanulmányaid, az érdeklődési köröd és a munka között van. Emeld ki, hogy miért lennél jó benne. Pl.: mindig is érdekelt az ilyen irányú meló, már a suliban is az ezekkel kapcsolatos tárgyak voltak a kedvenceid, vagy valami hasolnó.
2010. febr. 11. 17:43
 3/4 A kérdező kommentje:

17:43-as. Köszi. Picit bátortalan vagyok, mert a korom ellenére állandóan 16 évesnek néznek, a magabiztosságom pedig ez visszaveti. Akkor ugyanazt végigmondjam, mint az önéletrajzban szerepel, de kiegészítőinformációkat rakjak hozzá? Nem akarom azt se túlzásba vinni, mert legutóbb mikor említettem érdekel az ázsiai kultúra, máris rákérdeztem valamelyik ázsiai nyelvet akkor tanulom-e. Hobbiszinten írogatok, legutóbb az is kérdés volt kiadattam-e már valamit, és zavarbaejtő volt, hogy azt kellett válaszolnom, hogy sajnos még nem volt lehetőségem rá. Elegáns ruhában szoktam menni, most vettem egy szebb felsőt, mellmagasságban két szélességében átívelő fodor van, arra gondoltam azt veszem fel az egyik elegáns fekete nadrágommal és egy Velúr csizmával.

Második 17:43. Köszi. Közgazdaságot tanultam, és tanirodai ismereteket is elsajátítottam ott, ezt biztosan felhozom akkor. Ha adminisztrátori munkáról van szó, akkor mondhatom, hogy már korán megérett bennem az elhatározás, hogy irodában dolgozzak? Az OKJ-s számítógép kezelői- és felhasználói képesítésem és a gépírási ismereteim pedig az adott munkakörnek épp megfelelnek. Hogyan fejezzem ki finoman, hogy a munkakör vonzósága nekem elsősorban a papírmunkában és a számítőgépbe történő adatfelvitelben rejlik? Ez egyébként igaz is. Nyári munkám alkalmával is vagy nyomtattam, faxoltam, számlákat készítettem elő, vagy leveleket fogadtam, ellenőriztem a velük érkezett listából mindegyik ott van-e, majd leszedtem róla a tértivevényeket, lepecsételtem őket, felbontogattam. (az adatbevitelt nem bízták még akkor diákokra). Leltároztam is. És nagyon élveztem.

Adminisztrátori állásban főleg bejövő-kimenő levél kezelésről olvastam, anyagok gépeléséről, nyilvántartások készítéséről, vagy bizonyos adatok kigyűjtéséről. Még különösebb végzettség sem kell néha hozzá, legalábbis az álláshirdetésekből ez tűnik ki.

2010. febr. 11. 18:21
 4/4 anonim válasza:
100%
Ha irodai állásinterjura mész legyen rajtad KARÓRA!!!
2010. febr. 15. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!