Németországi irodai munka, lehetséges?
Sziasztok!
2éves tervünk a párommal, hogy Németországba költözzünk, és életvitelszerűen éljünk ott.
Az a kérdésem, hogy az alábbi kvalitásokkal van-e REÁLIS esélyem olyan munkát találni, ami nem mosogatás, konyhai meló, takarítás,stb.? Persze tudom, mindenki alulról indul, nem egyől gondoltam.
-diploma
-középfok és felsőfok között ingadozó német nyelvtudás
-középfokú angol nyelvtudás
-több éves irodai tapasztalat
Köszönöm!
MI honnan a fenebol tudnank megmondani hogy NEKED milyen eselyeid vannak?
Nem ismerjuk a szemelyiseged, a kommunikacios kepesseged, a tapasztalataidat, a nyelvtudasodat, semmit.
Amugy meg altalanosan azt mondanam, hogy kicsi az eselyed, de nem lehetetlen.
Nem arra gondoltam, hogy csak németeknek hirdetik meg, de nyilvánvalóan előnyben van egy azonos kvalitásokkal rendelkező német, már ha csak azt nézzük is, hogy én közel sem beszélek anyanyelvi szinten németül.
Arra voltam kíváncsi, hogy aki kinn él, milyen tapasztalatokkal rendelkezik, mert mindenhonnan azt hallom, hogy a magyarok nagyrészt az "alja" munkát végzik, kivéve persze a keresett diplomásokat.
Nem akarok senki megbántani, de aki csak annyit tud írni, hogy "honnan mondjuk meg NEKED..." az ne válaszoljon, sőt, szerintem alapból hagyja is itt ezt a fórumot, hiszen ilyen elven 100ból 90kérdésre lehetetlen válaszolni.
Egyébként köszönöm a válaszokat, várok még tapasztalatból fakató, releváns kommenteket.
9 eve elek Nemetorszagban, lattam rengeteg embert aki megprobalt mindenfele munkat keresni mindenfele vegzettseggel.
Semmit nem lehet abbol megmondani amit leirtal, hogy mennyi az eselyed. Ha hallanalak beszelni, akkor mar tobbet tudnek mondani, de ez igy semmi. A magyarorszagi nyelvi szintek loszart sem jelentenek Nemetorszagban, konnyen meglehet hogy a szerinted kozep es felsofok kozotti nyelvtudasoddal itt semmire sem jutnal.
Irodai munka? Ez is tul altalanos, mert ezerfele irodai munka van.
Amugy meg teljesen jol latod: a szuletett nemet akinek nincs kommunikacios gondja, az elonyben van. Az is elonyben van aki nem szuletett nemet, de nalad sokkal jobban beszel.
Valodi eselyed minosegi munkara keresett vegzettseggel van, mernoki, informatikusi, orvosi, egeszsegugyi vegzettsegekkel. Sima irodai munkara kismillio valodi nemet jelentkezo lesz, relevans tapasztalattal, relevans vegzettseggel.
Ha nem tetszik a valasz, az nem az en problemam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!