Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a teendőm, ha a munkaszerző...

Tgabor93 kérdése:

Mi a teendőm, ha a munkaszerződésemen 4szer annyi bér szerepel, mint amit havi szinten kapok, és ez már 6 hónapja áll fennt?

Figyelt kérdés
Egészen pontosan munkaszerződésemet elírták, bruttó X összeg/40 óra, ahelyett, hogy br X/ hó -nak írták volna, és amikor megkaptam szóltam is a vezetőnek, aki akkor aztmondta, hogy már ő is szólt emiatt, majd kijavítják. ez 6 hónapja volt.
2015. febr. 6. 14:07
 1/10 anonim ***** válasza:

Szólj a főnöködnek még egyszer! Mondd meg neki, hogy neked így is jó, de ez esetben viszont "kivered a balhét" a bérkülönbözet miatt!!!

Köszönné meg neked, hogy figyelmeztetted, de ha nem tud a bérszámfejtővel/könyvelővel hatékonyan beszélni, te akár bíróság útján is ki tudod belőle vasalni a különbözetet!

Végülis az ő érdeke, hogy rendeződjenek a dolgok!

2015. febr. 6. 14:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ügyvédhez fordulnék, és bepereltetném a céget, hogy nem fizetik ki azt, ami a szerződésben meg van adva!
2015. febr. 6. 14:59
 3/10 A kérdező kommentje:
És gondolod, hogy nyerném a pert? Mivel fél éve van így a szerződés, nem hivatkozhatnak arra, hogy miért nem fordultam hozzájuk előbb?
2015. febr. 6. 16:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is ügyvédhez fordulnék és követelném a pénzem. Ez egy hivatalos szerződés nem kétséges hogy megnyered. Ha az életben adódó ilyen lehetőségeket nem használod ki semmire nem fogod vinni.
2015. febr. 6. 17:23
 5/10 anonim ***** válasza:

Akkor nyernél meg egy ilyen pert, ha tudnád bizonyítani, hogy te jelezted a munkaadód felé, hogy nem kapod meg a teljes béredet.

Így azért erősen 50-50, hogy megnyernél-e egy ilyen pert.

2015. febr. 6. 18:01
 6/10 A kérdező kommentje:
A problémám az, hogy olyanba nem akarok beleesni, hogy elveszitsem a pert és minden költséget én fizessek. :/
2015. febr. 6. 18:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Egy aláírt, pecsételt hivatalos papír magasabb rendű vagyis perdöntőbb mint egy szóbeli jelzés a főnök felé amit nem lehet bizonyítani. De a legbiztosabb az ha megkérdezel egy ügyvédet.
2015. febr. 6. 19:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Inkább azért ne perelj, mert az a pénz nem jár neked (az jár, amiben megállapodtatok). Szólj újra a főnöködnek, hogy javítsátok ki a szerződést.
2015. febr. 6. 20:33
 9/10 anonim ***** válasza:

A helyedben én sem perelnék!

Valószínűleg az iratok alapján megnyernéd a pert, viszont az is biztos, hogy szinte abban a percben munkanélküli lennél, és ha a többi munkáltató is megtudná, mit tettél (=perelted a főnököt), sokáig nem fogsz magadnak munkahelyet találni.

Biztosan jól jönne egy kis váratlan plusz, de utána évekig lennél munka és jövedelem nélkül. Az is biztos!

Gondold meg, mit teszel!

2015. febr. 7. 08:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Ezért perelni vérbeli patkánytempó volna. A pert kb. biztosan megnyernéd, de olyan pénzt kapnál, ami nem a tiéd.
2015. febr. 7. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!