Hol kérhetnék segítséget pályamódosításhoz?
Az elsőnek tanult szakmám mára megszűnt, a második pedig nagyon beszűkült. Mindegyik nyomdaipari szakma, a második területén (nyomdai szöveg és képfeldolgozó) dolgozok ma is, de hosszabb távon nem szerencsés egy ilyen alig szakmával élnem. A szöveg és képfeldolgozókat ma grafikusnak is nevezik, azonban én nem vagyok elég kreatív.
A munkahelyemen a kreativitást nem igénylő grafikai feladatokra és mellékesen informatikai problémamegoldónak tartanak. A számítógép használatában eléggé otthon vagyok, a számítógép a hobbim, könnyen tanulok új programokat.
Továbblépésre az egyik gondolatom a webprogramozó a másik a 3D tervező. Az előbbihez talán nem kell annyira kreatívnak lenni. Ezek valamennyire építenek a meglévő tudásomra, ha nem ezeket választom akkor mit lehetne még?
A karrier vagy pályaválasztási tanácsadók segíthetnének a döntésben?
További problémám, hogy mentális beteg vagyok, nem szeretek kommunikálni az emberekkel, annyira hogy kapcsolatom sem volt. Most nem kell pszichiátert ajánlani, nem az a kérdés.
37F
Én is hasonló cipőben járok, nekem is megszűnt a szakmám. Én voltam pályaválasztási tanácsadáson, de nem igazán segített. Elbeszélgettünk és kitöltöttünk néhány tesztet, hogy milyen típusú ember vagyok, milyen munkakörök valók nekem. Nem igazán jutottam előrébb. Ilyen teszteket a neten is lehet találni, meg hát már eddig is tudtam, milyen típusú vagyok...
Végül itthon oldottam meg a kérdést. Leültem, elképzeltem, hogy mivel szeretnék foglalkozni.
Neked ez a 2 opció már meg is van! Én a helyedben megnézném az állásajánlatokat, mire van kereslet, mennyi webprogramozót és mennyi 3D tervezőt keresnek! Vagy hogy melyik jelent előnyt egy-egy állásnál.
Vannak olyan webfejlesztő programok, amiket otthon is el lehet sajátítani, ha letöltöd a programot... Lehet, hogy emiatt kár pénzt kiadni tanfolyamra. Persze kérdés, hogy melyik papírral mész többre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!