Diákmunka esetén is kötelező kifizetnie a munkáltatónak a hétvégi hazautazás költségét?
Törvényi előírás, és követelhető a hazautazási költség 86%-nak kifizetése!!! SZJA tv! Megfelelek a kitételeknek! Nem írok hülyeséget!
Csak az nem tiszta, hogy diákmunkára is érvényes-e.
Nem kotelezo, valamit elneztel. Cafeteriakent felajanhatja, de azt nagyon keves ceg csinalja. Inkabb csak az alamiak, a tobbinel orulhetsz, ha kajajegyet kapsz!
Amugy meg olvasd el a munkaszerzodesed, ha nincs benne ugy fognak kirohogni, hogy lehet masnap mar be se kell menned!
Tudtam hogy nem fogod felfogni amit írok, úgyhogy neki futok még egyszer.
"A munkáltatónak 2010. május 2-ától a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010 (II.26.) kormányrendelet alapján kötelessége megtéríteni a munkavállaló közösségi közlekedési eszközön történő napi munkába járáshoz kapcsolódó (amikor a munkahely és lakóhely nem azonos településen található) bérlet, vagy jegy költségeinek legalább 86%-át. Ez egy kötelező térítés, azonban a munkáltató döntésétől függően megtérítheti akár a 86%-on felüli 14%-os részt is teljesen adó- és járulékmentesen, amely akár beletartozhat a Cafeteria rendszerbe."
"a munkavállaló közösségi közlekedési eszközön történő NAPI MUNKÁBA JÁRÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ (amikor a munkahely és lakóhely nem azonos településen található) bérlet, vagy jegy költségeinek"
A kiemelt részt tetszik érteni?
Az hogy te egész héten Budapesten tartózkodsz, és egy héten egyszer haza utazol, annak semmi köze nincs a napi munkába járáshoz. Felfogtad? Vagy még mindig mi vagyunk a hülyék?
Nem néztem el, de ti teljesen másról, a napi munkába járásról beszéltek, ki is emeltétek. Én viszont a hazautazás költségéről!!!
Napi munkábajárás esetén, ha valaki Bp-en lakik pl. a BKV bérletet lehet cafetériaként felajánlani, több mint 30%-os közteher mellett, ez tényleg nem kötelező. Mivel különadós.
De a hazautazás költsége, amiről érdeklődni szerettem volna, az nem jutattás, nem cafetéria elem, nem a bér részét képezi, ez egy adómentes tétel, amit kötelezően adni kell!
A Magyar Telekomnál diákmunkásként dolgozott egyik ismerősöm, kérdés nélkül kifizették a hazautazás 86%-át. Ez merült fel, hogy én is kérhetném-e diákmunkásként?
"A 2012. évi I. törvény, a Munka Törvénykönyve előírja, hogy a munkáltató köteles (...) a a munkavállalónak megtéríteni a munkaviszony teljesítésével kapcsolatban indokoltan felmerült költségeit. Ilyen indokolt költségek tipikusan a napi munkába járás és a HAZAUTAZÁS KÖLTSÉGEI."
"Hazautazásnak minősül, ha munkavállaló lakóhelye és a munkavégzés helye eltérő közigazgatási területen van, és a munkavállaló munkahelyéről legfeljebb hetente egy alkalommal (...) legfeljebb havonta négy alkalommal, a lakóhelyére, majd onnét a munkavégzés helyére visszautazik. "
"Tipikusan, ha a munkavállalónak van ideiglenes lakcíme a munkáltató székhelye szerinti településen, de állandó lakcíme máshol van, akkor a munkavállaló ideiglenes lakcíméről állandó lakcímére való utazása hazautazásnak minősül, így a MUNKÁLTATÓ KÖTELES MEGTÉRÍTENI A HAZAUTAZÁS KÖLTSÉGÉT."
"a hazautazással kapcsolatos költségtérítés a bérlettel vagy menetjeggyel való elszámolás ellenében azok árának ugyancsak legalább 86 százaléka "
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!