Skóciában pincérként ellehet indulni? Mennyire nehéz? Story lent.
Sziasztok!
19.-dik évét taposó fiatalember vagyok. Iskola mellet is dolgoztam, a suli elvégzése után pedig egy 6 hónapos pincér továbbképzőt végeztem egy 4 csillagos szállodában, ahol étel-ital ismereteket szedtem magamba. Suli melett csak esküvőkben dolgoztam, 2 évig, több mint 130 esküvőt tudok magam mögött.
Angol tudásom, talán a haladóhoz tudnám besorolni, diplomám nincs, szaknyelvvel talán kicsit több a gondom, de az alapok ott is megvannak(evőeszközök, eszközök, zöldség, gyümi). Alacartban kevesebb a tapasztalatom, viszont ahol eddig dolgoztam, ott megvoltak velem elégedve.
Decemberben a GMN Hungaryhez küldtem el a CV-met, és találtam munkát Skóciában. Február 27.-én indulok..
Mire számithatok? mennyire lesz nehéz? Milyen ott az élet?
Alap fizetésem 6,5F/h, ez lehet majd idővel magasabb? Pincérként hogyan megy ez az órás fizetés? Nekem kicsit fura.. tapasztalatokat, vagy bármilyen irományt szivesen fogadok, ami témával kapcsolatos!
Előre is köszönöm a komoly válaszokat,
irhattok privát üzenetet is, ott részletesebben is elmesélem..esetleg ha valaki jelenleg is skóciában dolgozik, Aberdeen közelében, az is irhat!
Még 1x köszönöm.
Én Írországban vagyok, erről tudok mesélni. Szerintem a képzettséged megfelel, és ha kaptál állást, az fél siker.
A nyelvet majd megszokod, addig is nézz brit (vagy skót még jobb) filmeket, esetleg hírműsort, az akcentus megszokása miatt.
Az órabéres fizetés úgy megy, hogy ahány órát dolgozol, annyit fizut kapsz. Ez lehet heti 40-45 óra is, de ha nem teljes állásra szól a szerződésed, akkor lehet 15 óra.
Nálunk heti fizetés van, ez főleg eleinte nagy segítség, könnyebb így megélni. Ha jó helyre kerülsz, akkor jó borravalót kaphatsz, van ismerősöm, aki szinte abból él, a fizetése nagy részét megspórolja.
Szerintem rendesek a munkatársak, elfogadók a külföldiekkel szemben. Viszont senki nem fog pátyolgatni, a magad kezébe kell venned az életed, ügyek intézését, hogy kiállj magadért, a jogaidért stb. A nyelvtani hibáidat nem fogják kijavítani, nem tanítgatnak. Ha valamit nem tudsz, inkább kérdezd meg. Ugyanez rendelésnél, inkább menj biztosra és kérdezd meg kétszer ha nem biztos, hogy jól értetted.
A vendégek jó fejek, sokan ismerik Magyarországot és lehet beszélgetni velük borokról meg nevezetességekről. Általában jó véleménnyel vannak a magyarokról. Az idősebbek ismernek történelmi személyeket vagy eseményeket, Puskást mindenki ismeri pl. Ezekből nem árt kissé felkészülni, ha nem akarsz beégni (tapasztalat, sokszor olyan dolgokra kérdeztek rá, ami csak halványan derengett gimiből).
Az élet nem tudom milyen Skóciában, de tutira hideg van, sokat esik és másik oldalt megy a közlekedés :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!