Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem találok munkát?

Miért nem találok munkát?

Figyelt kérdés

Már fél éve keresek intenzíven, de még nem találtam. :(( Kezdek nagyon elkeseredni. Lett volna két határozott idejű munka amit lehet megkaptam volna, de azzal nem tudok tervezni, hitelt felvenni.... Végső elkeseredésnél járok már.

/24 éves pályakezdő/

2010. febr. 9. 10:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

azért nem, mert 40%-os a munkanélküliség. pályakezdőként meg különösen nehéz. ha valakinek van esélye munkához jutni, az a 30-as korosztály legalább 8-10 éves gyakorlattal, pályakezdő fizetésért és minimum két munkakör betöltésével.

párom profi irodavezető 25 év gyakorlattal, komoly referenciákkal. nem veszik fel sehova titkárnőnek sem, mert nem beszél folyékonyan angolul és nincs pénzügyi felsőfokú végzettsége. egy titkárnőnek!!!!!

2010. febr. 9. 11:11
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos ez borzasztó. :((( Annyira el vannak szállva, én asszisztensi és recepciós pozíciókat céloztam meg, mert ugye ott van esélyem. De oda is inkább két nyelvet kérnek mint egyet. És sajnos egy recepciós munkára körülbelül 1000 ember jelentkezik.

Csak azért írtam, mert el vagyok keseredve és jó megbeszélni másokkal. Drukkolok, hogy sikerüljön munkát találni a párodnak.

2010. febr. 9. 11:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne is mondd! Párom is 24 éves, eddig volt munkája, több évig dolgozott folyamatosan, nem is egy helyen. De már lassan egy éve megszűnt a munkahelye és azóta itthon van. Nem lehet egyszerűen semmit találni! Volt jó pár helyen, rengeteget telefonált, e-mailezett, de persze semmi, csak ígérgetés, hogy "majd szólunk". Ha 100akárhány e-mailt, önéletrajzot nem küldtünk akkor egyet sem. Lehetetlen, ez a válság minket is az őrületbe kerget. Én nekem sincs most se sulim, se munkám. Volt, de egy baleset miatt itthon kellett maradnom, és most már diákigazolványom sincs, utazni se tudok sehova. Király :S Nem tudom mikor lesz ennek vége, ha egyáltalán vége lesz. Azt hittem hogy a 2009-es évnél nem lehet rosszabb.. pedig de, a 2010-es! Mi is el vagyunk keseredve, de csak az ígérgetéseket kapjuk mindenhonnan.

Minden esetre sok sikert kívánok, remélem te majd találsz valami munkát!

2010. febr. 9. 11:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha ez vígasztal, én 25 éves vagyok, szintén pályakezdő, kb. egy éve küldözgetem a önéletrajzaimat - eredmény nélkül.

Gimnáziumi érettségim van és két egyetemi (sajnos) bölcsész abszolutóriumom. (Ez azt jelenti, hogy még a szakdoga védés és az államvizsga van hátra.) Angolból középfokú c-m van, németből most megyek alapfokra. B-s jogsim van, értek a számítógéphez. Ruha-és cipőbolti gyakorlatom van, még középiskolás koromból.

Én se tettem magasra a mércét, bár kutatószakokat végzek. Adminidsztratív, irodai, portási, eladói állásokat pályáztam meg, amikhez BŐVEN elég az érettségi, a nyelvtudásom és a számítástechnikai gyakorlatom. Nem kellek senkinek. 10 hirdetőből talán 1 jelez vissza, hogy kösz, nem kellesz.

A fő baj az, hogy már szülni szeretnék, mivel a párom 12 évvel idősebb nálam (6 éve vagyunk együtt). De így csak gyes járna, az is csak 2 évig.

2010. febr. 9. 11:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
De azt elfelejtetted megírni mit tanultál mert sok szakban akkora túlképzés lett aminek tizedére sincs valós igény.Azt viszont több mint hibának tartom hogy lett volna munka és nem fogadtad el. A kevés jobb a semminél.
2010. febr. 9. 11:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is elvagyok keseredve én sem találok munkát. Én is pályakezdő vagyok. Ráadásúl én üzletet szeretnék nyitni de mivel semmi tőkém nincs ezért nem tudok, és dolgozni sem tudok, mert nem vesznek fel.
2010. febr. 9. 12:36
 7/11 A kérdező kommentje:
Közgazdász vagyok, marketingkommunikációs szakirányon végeztem. Nekem is van nyelvvizsgám angol nyelvből (szaknyelvi). Csak egyet utasítottam vissza, mert az azért nagyon durva lett volna.. 6-24 között bármikor haptákba kellett volna állnom ja és nem tudni meddig foglalkoztattak volna, mert a Vodafone leköltözteti az ügyfélszolgálatát Miskolcra, de nem tudni, hogy 1 hónap vagy 3 után... Úgy hogy ezért utasítottam ezt vissza. Én is szeretnék szülni... Na mind1. Látom sokan járunk ugyan ebben a cipőben most. :((( Mindenkinek a legjobbakat kívánom.
2010. febr. 9. 12:37
 8/11 anonim válasza:
100%

Én is keresek,bár csak érettségim van,de 20 évesen lehetetlen.. Hiába nem vagy buta,vannak jó képességeid,értenél ahoz amit szeretnél csinálni,lehetetlen. 100an jelentkeznek 1 helyre,inkább elmegyek lottózni.:)

Hónapok óta emailezgetek meg telefonálgatok,egy kezemen meg tudom számolni hányszor írtak vissza akár egy egyszerű szót:nem. Sajnos lehet a válságra fogni,de erről az ország is tehet. Nekem van egy olyan érzésem hogy ha vége is lesz a válságnak,kis országunk akkor sem fogja kiheverni. Tökmidnegy milyen politikai párt lesz a hatalmon a választások után,majd meglátjátok, maradni fog a munkanélküliség,maximum jobban sikerül elhitetni hogy hu de sokkal jobb.

Erre megint rájön az,hogy az elvárások meg nőnek,drágább a közlekedés,a telefon,benzin, élelmiszer(!), mint nyugat eu ban,a közüzemi költségekről nem is beszélve. Emellett nem lehetne munkanélküliség!

A multkor a teszkoban azt néztem hogy persze hogy nem vesznek fel,az összes pénztáros 50 év körüli keserves vénasszony,miért nem engedik a fiatalokat élni?

Na a lényeg hogy midnenki a saját sorsa kovácsa,sok sikert mindenkinek,nameg szerencsét!

2010. febr. 10. 15:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Kétségbeejtő most a helyzet. Persze azért én nem panaszkodhatok, mert a családom támogat. De ők sem élnek örökké... Nem lehet mindig rájuk támaszkodni. Elkeserítő ami most van az országban.
2010. febr. 11. 10:34
 10/11 anonim válasza:
Ha munkanélküli lennék, bármilyen munkát elfogadnék, még ha egész nap bármikor hívhatnának. Vannak ilyen munkahelyek. Amíg fiatal vagy, könnyebben mész, nincsenek gyerekeid, vagy beteg szüleid, akik mellől nem olyan könnyű csak úgy elmenni, ha riasztanak. Egyik ismerősöm egy elég neves multinál dolgozik, villanyszerelő féle végzettséggel. Neki rengetegszer van olyan hete, amikor ügyeletes, szóval ha meghibásodik valami, behívják. Tök mindegy, hogy vasárnap, hajnali 2-kor.
2010. febr. 13. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!