Mit tehetnék hogy ne egy fillérekért güriző trógerként keljen leélni az életem?
Figyelt kérdés
Alig múltam húsz éves munkanélküli vagyok. Van egy érettségim, meg egy szakmám amit nagyon nem szeretek, és nem is érzem olyan biztosnak a tudásom hogy elhelyezkedjek benne. Egyszóval, az olyan mint ha nem is lenne. Sajnos csak "nagyon későn" nőtt be a fejem lágya, és jöttem rá arra hogy valami piacképes kompetenciát muszáj virítani az embernek, hogy ha meg akar élni. Szóval most így vagyok, a legaljább munkahelyekre mehetnék el dolgozni (ha találnék) ahol kb a zéró egzisztencia és egy jobb életre való kilátás esélytelensége várna rám. Szóval oda vagyok kilyukadva hogy valamit muszáj lenne tanulni. Mivel elég hanyag és kicsapongó fiatal voltam, ez az érettségi eredményeimen is meglátszik. Meg aztán a reál tárgyakkal mindig is nagyon hadilábon álltam sajnos. Szerintetek hogy lábalhatnék ki ebből a kétségbeejtő helyzetből? merre és mit lenne érdemes tanuljak, hogy ne egy nincstelen senkiként éljem le az életem?2015. jan. 24. 12:03
1/4 anonim válasza:
Vagy megerőlteted magad és reál vonalon megküzdesz, vagy tanulj nyelveket és tanítsd, vagy menj külföldre (ott még az alja munka is jobban fizet mint itthon). De én azt javaslom, hogy fiatal vagy még, erőszakold meg magad és végezz el egy piacképes fősulit, akár kétszer annyi idő alatt is, mint amennyit eredetileg kell vele tölteni, mert még csak 20éves vagy, előtted az élet!
2/4 anonim válasza:
Munkanélkülin keresztül próbálj meg tanulni valami használhatót.
3/4 anonim válasza:
Ha én újra ott lennék ahol te, akkor vagy programozás felé mennék el fősulival, már ha meglenne a pontszámom és felvennének (ez persze nem lenne meg) vagy hegesztő okj. azzal azért itthon is lehet mozogni + meló mellett maszekban is lehet vele keresni.
4/4 anonim válasza:
Menj ki külföldre. Trógermunka ott is van és jobban megélsz belőle, mint itthon, plusz megtanulod a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!