Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik azt mondják magukról,...

Akik azt mondják magukról, hogy "nagy szerencsével" sikerült elhelyezkedniük, az azt jelenti hogy volt ismerősük az adott helyen?

Figyelt kérdés

2015. jan. 17. 10:36
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Nem feltétlenül... én is mondtam ezt múlt ősszel, és én pl azt értettem alatta, hogy "végre találtam egy helyet, ahova nem valakinek az unokaöccsét vagy keresztlányát keresték, hanem végzettség alapján döntöttek".
2015. jan. 17. 10:40
 2/8 anonim ***** válasza:
18%
Igen, én még nem találtam olyan helyet ahol a szakmai felkészültség számítana és nem a rokoni kapcsolat.
2015. jan. 17. 10:42
 3/8 A kérdező kommentje:
Ááááá, tehát akkor már az a nagy szerencse ha nem valakinek a valakijét rakják be valahova. Értem.
2015. jan. 17. 10:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok: úgy látom, nem lettem népszerű. Bocsi. Gondolom keresztlányok és unokaöcsik pontoztak le.

Nézd, nyilván "valaki" keresztlányának nagy szerencse, ha betömik "valaki" cégéhez. Én nem vagyok senkinek senkije, nekem az volt a szerencse, hogy végre egy munkahelyen nem is a rokonságot keresték, hanem rendes szakembert, így lett végre egy rendes munkám az eddigi maszatolás helyett.

2015. jan. 17. 10:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Én szoktam használni ezt a kifejezést, mivel amikor egy jobb munkahelyre akár 1000 jelentkező is van, amiből min. 100 megfelel minden szempontból a munkakörbe akkor "nagy szerencse" kell hozzá, hogy pont te legyél az az 1 a százból, aki megkapja az állást.

De nekem sem volt ismerősöm a mostani munkahelyemen.

2015. jan. 17. 13:02
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

Nekem a szerencse az volt, hogy 3an voltunk á

állásinterjún, és amikor mondták a fizetést én voltam az aki hezitálás nélkül igent mondott.

2015. jan. 17. 15:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérdésedre válaszolva kérdező, IGEN.
2015. jan. 17. 17:13
 8/8 anonim ***** válasza:

kedves kérdező:

3 és fél éve dolgozom, és ez a negyedik munkahelyem. Az 1. MH kivételével nem kerestem állást, mindig felhívtak valahonnan. Akik ajánlottak azok soha nem a keresztszüleim voltak, hanem szakmai ismerősök, akik tudták, hogy jól dolgozom.

Ha holnap felmondanának nekem (nem fognak), akkor is tudnék hová menni.

Ja, és én is szívesen ajánlom mindenhová a szorgalmas és hozzáértő barátaimat, ugyanis utcáról sokkal rizikósabb felvenni valakit (bármilyen szép CV-vel is), mint akit ismersz.

Ja, és jogász vagyok, nem IT-s.

27/F

2015. jan. 22. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!