Akik azt mondják magukról, hogy "nagy szerencsével" sikerült elhelyezkedniük, az azt jelenti hogy volt ismerősük az adott helyen?
Első vagyok: úgy látom, nem lettem népszerű. Bocsi. Gondolom keresztlányok és unokaöcsik pontoztak le.
Nézd, nyilván "valaki" keresztlányának nagy szerencse, ha betömik "valaki" cégéhez. Én nem vagyok senkinek senkije, nekem az volt a szerencse, hogy végre egy munkahelyen nem is a rokonságot keresték, hanem rendes szakembert, így lett végre egy rendes munkám az eddigi maszatolás helyett.
Én szoktam használni ezt a kifejezést, mivel amikor egy jobb munkahelyre akár 1000 jelentkező is van, amiből min. 100 megfelel minden szempontból a munkakörbe akkor "nagy szerencse" kell hozzá, hogy pont te legyél az az 1 a százból, aki megkapja az állást.
De nekem sem volt ismerősöm a mostani munkahelyemen.
Nekem a szerencse az volt, hogy 3an voltunk á
állásinterjún, és amikor mondták a fizetést én voltam az aki hezitálás nélkül igent mondott.
kedves kérdező:
3 és fél éve dolgozom, és ez a negyedik munkahelyem. Az 1. MH kivételével nem kerestem állást, mindig felhívtak valahonnan. Akik ajánlottak azok soha nem a keresztszüleim voltak, hanem szakmai ismerősök, akik tudták, hogy jól dolgozom.
Ha holnap felmondanának nekem (nem fognak), akkor is tudnék hová menni.
Ja, és én is szívesen ajánlom mindenhová a szorgalmas és hozzáértő barátaimat, ugyanis utcáról sokkal rizikósabb felvenni valakit (bármilyen szép CV-vel is), mint akit ismersz.
Ja, és jogász vagyok, nem IT-s.
27/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!