Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan találhatnék állást? Ti...

Hogyan találhatnék állást? Ti mit javasoltok?

Figyelt kérdés

A szüleimmel élek igaz, de, akkor is fontos lenne, hogy találjak valamit.

Felsőfokú (nem diploma) logisztikai végzettséggel és nemzetközi szállítmányozási ügyintézői OKJ-val rendelkezem, pályakezdő vagyok.

A munkanélkülin keresztül elvégeztem egy német b1-es nyelvtanfolyamot.

Folytatnám is a nyelvtanulást,de ahhoz pénz kellene , de, hogy pénzt keressek, ahhoz munkahely kellene.

Miután letettem a nyelvvizsgámat, egy magyar vállalkozónál dolgoztam Ausztriában, asszisztensként és feketén.Nem voltam ott sokat, éppen emiatt, meg a kifizetéssel is voltak bajok.

Jelentkeztem a közeli Tescoba éjszaki árufeltöltőnek, a pótlék miatt habi nettó 100 ezret kerestem volna.

De, oda nem vettek fel, mert túlképzett voltam.Valószínű azt gondolták, hogy 2-3 hónap után otthagynám.Igen, ott hagytam volna, ha megvan az újabb nyelvtanfolyam ára.

A szüleim is leakartak beszélni a Tesco-ról, én azért megpróbáltam.

Aztán próbáltam T-mobile boltot, oda sem vettek fel.Egy biztosítótársasághoz is elmentem interjúra, de aztán kiderült, hogy üzletkötéseket kell csinálni.

Nyugat-Magyarországon élek, ahol elvileg több a lehetőség....

Nézegettem külföldi szállodatakarító állásokat, de nem bízom ezekben a munkaközvetítőkben, mindegyik azt kéri, hogy fizessek előre, úgynevezett "csomagot" kellene vásárolni, 50 ezer-60 ezer forint körül volt.

Nem merem bevállalni, egy csalódás után már főleg, kissé bizalmatlan és körültekintő vagyok,már ami a külföldi munkavállalást illeti.

Összeszerelőnek meg nem szeretnék elmenni, semmiképpen, pedig, ilyen munkahelyből sok van a környéken.

Egy közeli ismerősöm, felsőfokú pénzügyi végzettséggel elment összeszerelőnek, de csak szívatták ott.

Meg, megbetegedett, aztán vettek fel embert a helyére, őt meg áthelyezték és olyan dolgokat kellett volna csinálnia, amit nem tudott.Ezért felmondott.

Ő is munkanélküli.

Sajnos nem tudom mitévő legyek.

Anyagilag jól állunk, nem okoz gondot az "eltartásom", de akkor is olyan rossz, hogy nincs munkahelyem.

2015. jan. 11. 13:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Sajnos ez a jellemző. nekem sincs már jó ideje munkám, hiába van több szakmám + érettségi+ akármi... Leszarják. Legyen kapcsolatod és akkor lesz munkád is. Pályakezdő azért nem kell sehová, mert nincs semmihez gyakorlata, de nem is lesz ha sehol nem adnak neki lehetőséget, tehát később is ebbe a falba fogsz ütközni. Később meg 30 éves korod után meg azért nem fogsz kelleni sehová, mert már idős vagy. Sok helyre meg van kötve, hogy 30, 32, 35 éves korig vesznek fel! Szóval rendkívül jól működik a munka dolog világszerte. Csak gratulálni tudok aki ezt így elrendezte és a sok gyökérnek aki ezzel egyet is ért, hogy ez így jól is van.

Itthon, max. vagyonőrként tudsz tutira munkát találni, az is főleg a metro és a boltok, blázák őrzése és a jegyellenőrzések. Ez az egy hely, ahova nagyon ritka hogy kikötik 1-3 éves gyakorlat kell. Referenciát, meg egyéb marhaságokat sosem kérnek. Minden más szakmához kérnek minden fo.st. A 80 után születtek szívták meg a legjobban munkakeresés, megélhetés terén.

2015. jan. 11. 13:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Két dolgot szeretnék tanácsolni: 1. Keress fel egy olyan szakembert, aki segít megírni egy jó önéletrajzot, és felkészít az állásinterjúra - ilyet találhatsz a munkaügyi központban, valamint vannak civil szervezetek is, amelyek ezzel foglalkoznak. 2. Kezdj el olyan vállalatokat keresni, ahol szívesen dolgoznál! Ezután vedd fel velük a kapcsolatot, és kérd meg, hogy elvihesd (ez a jobb)vagy elküldhesd az önéletrajzod. Az fontos, hogy előtte egyeztess valakivel, hogy szeretnéd eljuttatni hozzájuk az önéletrajzodat, mert nem tudhatod, hogy a kéretlen leveleket hogy kezelik.
2015. jan. 11. 18:54
 3/5 Aiofe válasza:

itt segíthetnek ingyen önéletrajzírásban:

[link]

2015. jan. 12. 14:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Nyelvet pl. lehet tanulni ingyenesen netről is, ha már van egy alap nyelvtudásod. Csomó könyvet, hanganyagot, filmet le tudsz tölteni, fórumokon gyakorolni, híreket olvasni stb.
2015. jan. 12. 14:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Netről önállóan egy B1+, B2-t megközelítő szintre el lehet jutni, szorgalom és kitartás kell hozzá, na meg napi 3-4 órát rászánni.
2015. jan. 14. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!