Mit csinál egy kertész mérnök?
Gimis vagyok és felkeltette az érdeklődésemet ez a szakma.
A Corvinus egyetemen van egy ilyen szak.
Aki esetleg tudna tájékoztatást adni, hogy mennyire nehéz bekerülni, meg, hogy egyáltalán el tudok-e helyezkedni ezzel a szakmával; az segítsen, köszönöm
Tudja azt is, hogy melyik növényi betegségre milyen permetszert kell használni, azt hogyan, mikor milyen mennyiségben. Növényházi zöldségek termelésének az irányítása is lehet a dolga.
Tudja, hogy a különböző talajokat hogyan kell kezelni, mikor mivel kell műtrágyázni.
A növények beszerzése nem feltétlenül az ő dolga.
Amit az első ír, az egy másik szak, a Tájrendező, kertépítő.
A növényvédőszer használat pedig a növényvédőszakmérnök, vagy a növényorvos hatásköre.
A kertészmérnök a termelést szervezi és irányítja, szakától függően: zöldség, v. gyümölcs, v. dísznövény.
A Corvinusos képzésről itt olvashatsz: [link]
Van más egyetemeken is.
A felvi.hu -n megkeresheted hol van, mik a jelentkezési feltételek, mennyi volt a felvételi pontszám, mik a szak jellemzői (mire képez és hol helyezkedhetsz el)
De az egyetemek saját honlapján is sok ilyen infót találsz.
Amúgy azt mondják, hogy viszonylag könnyű bekerülni, de nehéz elvégezni. Elég kevesen kapnak belőle diplomát "csúszás" nélkül.
Ez a tájrendező, kertépítő is jól hangzik :D
Köszi az infókat, jól látom, hogy a felvi.hu-n a ponthatár 70?
Látom ezer éves a kérdés, de azért még írnék hozzá pár gondolatot.
Kertészmérnöknek az menjen elsősorban, aki szeret kint dolgozni a kertben, lehetőleg vidéken él, esetleg a család ilyesmivel foglalkozik és/vagy van egy kis földje, amin el tud kezdeni gazdálkodni saját maga is (akár már egyetem alatt). Vállalkozási lehetőségek terén ezerféle irányba el lehet indulni ezzel, vagy, ahogy az előttem szóló is leírta, beülhetsz az Oázisba növényeket eladni nem túl nagy fizetésért. Amúgy sok cég keres agrár szakembereket, mivel hatalmas ebben a szektorban a munkaerőhiány, szóval aki akar, az tud dolgozni. Itt is igaz, ami máshol is, hogy a legjobbakat szinte már az iskolapadból elviszik a cégek.
6.-os.
Te akkor ajánlanád a kertészmérnöki szakot?
Engem érdekelne a szak de fontos az utána való elhelyezkedés számomra.
“sok cég keres agrár szakembereket”, kertészmérnököket is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!