Mit tegyek ha nem fizetnek ki, de túlóráznom kellene?
3 hónapja vagyok a cégnél, már az első fizumat is elszámolták (500 forintos bérrel számoltak 1000 helyett), de miután szóltam már jól utalták. Decemberben megint rosszul fizettek ki (és még nagyon sok embert), 3 szombatért és +5 túlóráért kaptam 13 ezer forintot, közben a szombatokat eleve duplán kéne elszámolniuk... Kitöltöttem egy igénybejelentő lapot, hogy számolják át újra, a válasz az lett, hogy ők jól számoltak...
Ezek után mit csináljak? Mondjam meg a főnökömnek, hogy így nem fogom vállalni szombatonként a túlórákat? Mert amúgy 2 hónapig most tuti kell minden szombaton mennem, de ennyi pénzért én nem akarok... Viszont fennáll a veszély, hogy így kirúgnak... Mit csináljak?
Neked kell eldönteni mit tudsz tenni, és mi lesz a következménye.
Kezdésnek csinálhatod azt, hogy amikor szólnak, hogy szombaton meló van, akkor kérdez rá, hogy akkor most a szombat mennyi összeggel lesz elszámolva, sőt díjaznád ha kapnál erről egy írásos papírt is. Ha később nem úgy fizetik ahogy eleve kellene akkor addig menni reklamálni amíg ki nem fizetik.
Vagy megteheted azt is, hogy amikor szólnak a szombati nap miatt, akkor kijelented, hogy te nem mész, mert nem fizetik ki rendesen, és ingyen senki nem dolgozik.
Vagy megteheted azt, is, hogy kilépsz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!