Melyik főiskolára érdemes menni gépészmérnöki karon?
Tényleg a legjobban fizetett szakma?
Megéri elvégezni?
Átlagban pályakezdőként mennyit lehet vele keresni?(Mivel lehet a legtöbbet?)
A választ előre is köszönöm szépen!!
Valóban nagyon keresett szakma, de nehéz az út a diplomáig. Matek meg fizika mindenképpen kell, az informatikai ismeretekre való nyitottság is fontos.
Feltehetőleg a BME-t javasolnák a legtöbben, de mivel hiányszakma, ezért kis túlzással mindegy, hogy hol végzel, a lényeg, hogy tényleg legyen valós tudásod. Javasolnám a német nyelv elsajátítását, a két dolgot kombinálva jó kis állást lehet szerezni a német cégeknél (Bosch, Audi).
Miért a németet? Azért kérdezem, mert pont angol tanulok.. :(
Matek, Fizikával nincs gond és informatikusként vagyok szakközépiskolában, úgyhogy az sem probléma.
Egyébként köszönöm szépen a segítséget!!
Szia! Szie-s hallgató vagyok. Több mint valószínű, hogy mindenki a BME-t fogja javasolni. De ez azért van mert nagy múlttal és színvonallal rendelkező egyetem, ezért nagy a hírneve. Viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy mivel nagy a hírneve, rengetegen akarnak odajelentkezni, így nagyon magasak a ponthatárok. Meg kell jegyezni és el kell fogadni, hogy a ponthatár egyáltalán nem jelenti az karok erősségét. -Lásd a gazdaságtudományi karok, ahol hatalmas túljelentkezés van és közben nehézségben (és munkalehetőségben, fizetésben) messze alul marad a mérnöki karokhoz képest. Tisztelet a kivételnek!- A Szent István Egyetem ponthatára jóval a BME pontjai alatt vannak. (kevesebb a jelentkező) Ide bekerülni nem nehéz, de bent maradni olyan nehéz, mint a BME-n. A BME-n vannak tárgyak, amit SZIE-s könyvekből tanítanak. Ugyan így vannak itt is BME-s könyvek. A SZIE színvonala semmivel nem rosszabb. És én anno azért választottam ezt az egyetemet, mert jobban rámegy a gyakorlatra.
Igen tényleg az egyik legjobban fizetett szakma. Gépészként átlag 200at meglehet keresni kezdőként, Mezőgazdasági Gépészmérnökként akár 250et.
Ha bármiféle indíttatásod, kedved van a mezőgazdasághoz egyértelműen a szie a legjobb választás, mert Agrár múltú egyetem és ebből az örökségből még most is sok pozitív örökség származik.
Ha valaki azt állítja neked, hogy a BME a legjobb gépész oktatásban, ne hallgass rá, mert valószínű a híre miatt és a sznob beszűkült látásmód miatt károgja ezt. Mind a SZIE, mind a BME magas színvonalú, erős, tiszteletre méltó iskola.
Mindazonáltal a gödöllői egyetemben nem csak egy neptun kód van, hanem kolléga.
Nem mondom, hogy gyere a szie-re. Azt mondom nézz utána mind a két egyetemnek kérd ki a véleményeket. És döntsd el, hogy mit szeretnél.
Ha érdekel, hogy milyen a szie írj nyugodtan privátot és válaszolok a kérdéseidre.
De a lényeg, hogy gépésznek lenni király, gépésznek tanulni szívás, de nagyon megéri és nagyon lehet szeretni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!