Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Amerikában ha valaki feketén...

Amerikában ha valaki feketén dolgozik, mennyit lehet kb keresni 1 hónapban? (Pl. Takarít, vagy mosogat)

Figyelt kérdés
2015. jan. 1. 17:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Annyit amennyivel megélni nem nagyon tudsz, és állandó félelemben élni, hogy ne érjen se betegség, se baleset mert nincs biztosításod, és ne legyen egy olyan ember sem aki felnyom téged.
2015. jan. 1. 17:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Van kint egy haverom és 5-600 ezret keres átszámolva az ő mondása szerint :D
2015. jan. 1. 17:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

aham... és átszámítva mennyit ér az az ötszázezer??

Én kint dolgozom, és alapszabály. SOHA ne számold át a pénzt. Ugyanis itt nem 50 ezerért bérelsz szobát. Én átszámítva majdnem 400 ezer forintért bérelek egy lakást. Bakker még a kenyér is drágább mint otthon... Szóval ne számolgass át

2015. jan. 1. 17:50
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

ja és még valamit.

Messziről jött az ember azt mond amit akar. Sokan inkább fényezik a dolgokat mint, hogy bevallják cigány módjára élnek kint.

2015. jan. 1. 17:50
 5/10 A kérdező kommentje:

Oké, köszönöm a véleményedet. :)

Még valaki akinek van tapasztalata ez ügyben?

2015. jan. 1. 18:00
 6/10 anonim ***** válasza:

"Takarít, vagy mosogat"

Ez a legalja munka, ebben a mexikoi ciganyokkal kell versenyezned, a mosogatast meg rendszeresen nem fogod tudni vegezni, mert leszakadnak a kezeid.

Ha talpraesett vagy, beszeled a nyelvet, jol nezel ki valamennyire, akkor a vendeglatoiparban osszeszedhetsz havi 3-5000USD-t feketen, ha meg sikerul bekerulnod felszolgalonak egy normalisabb etterembe, akar ennel is tobbet. Legalabbis 2007-2009 korul ez volt a helyzet, sok ismerosom, meg ismerosom ismerose ment ki turista vizummal, majd ottmaradt meg par evig feketen.

2015. jan. 1. 19:01
 7/10 A kérdező kommentje:
És milett velük? hazajöttek?
2015. jan. 1. 19:57
 8/10 SullaFelix89 ***** válasza:
Ha takarítani, vagy mosogatni akarsz akkor nem az USA a célországod, az ilyen csúnya szó ez, de "alantas" melókat Nyugat-Európában jobban megfizetik. Lévén ott fejletted a szociális háló.
2015. jan. 2. 10:06
 9/10 anonim ***** válasza:

4-es, megmontad az igazat! Nagyon sokan akik kint dolgoznak, idehaza vetítik hogy milyen jó. Én is voltam kint 4 évet, nem tagadom, kutyábbúl éltem mint idehaza sok cigány. Egy farmon dolgoztam, úgy mentem ki hogy lesz szállás és kaja, szállás volt is, de az istállóban a tehenek melletti fakkban szalmán, hát, fűteni nem kellett :D nyáron nem fáztunk mert meleg volt az idő, télen meg azért nem mert a tehenek teleléhogták a teret. Ott ismertem meg Mircea-t, ő már 1 éve kint volt akkor. Annyi sajtot meg tejet életemben nem ettem-ittam mint ott, mivel volt hogy mi csináltuk a sajtokat is, így abból tömhettük a fejünket degeszre, vedelhettük a tejet még altattuk is, turót, tejfölt csináltunk. Jah, mikor a gazda nézte hogy mi miféle rögös turót eszünk, kiröhögött, aztán mikor a túrós laskát megkóstoltattuk vele meg a berakott tésztát, sztrapacskát, elélvezett örömébe, úgy ízlett neki. A fizetésből alig költöttünk mert azt ettük ami volt, meg na szégyen-nem szégyen, a gazda felesége mielőtt kiöntötte volna a megmaradt kaját először megkérdezte hogy kérjük e, mi meg kértük, utánna már mindig hoztak oda és mi öntöttük ki amit nem ettünk meg (semmit nem öntöttünk ki). Félévente kaptunk 2-2 farmert, 3-3 inget meg egy csizmát (csizmát nem minden félévbe, csak 1-et kaptunk, egyébként nagyon jó bőr csizma volt csak nyáron kicsit meleg). Ennek ellenére én szerettem azt a munkát, nem szakítottam meg magam, a pénzt tudtam összefelé gyűjteni, az meg hogy istállóban laktunk, engem totál nem zavart, a kajára se volt panaszom, a tejtermékeket szerettem előtte is, ott degeszre ehettem magam belőle, a gazda felesége meg nagyon jól főzött bár kicsit szokni kellet az amerikai ízvilágot, de minden evő vagyok :) Azt azért ide írom hogy a megmaradt ételeken ne azt értsétek hogy amit összekapartak maradékokat a tányérokból mi azt kaptuk meg, nem, azt a maradékot kaptuk meg amihez még senki nem nyúlt, tehát az edényben volt de már senki nem akarta megenni vagy másik nap mást főztek és megmaradt előző napról. Szállás terén igénytelen vagyok, kaja terén nem vagyok finnyás, válogatós, megeszek bármit ami nem romlott.

Természetesen ezt idehaza nem így adtam elő, de most itt gyk-n ahol senki nem ismer, leírom a valóságot. Viszont az hogy 4 év (49 hónap) alatt kerestem több mint 10 millió forintot amit haza is hoztam, mert átlagba havonta nem költöttem többet mint 70-100 dollár.

2015. jan. 3. 15:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha csak robotolni akarsz gyere Nemetorszagba, vagy Angliaba, kar azert a draga repjegyert, meg az egesz illegalis hercehurcaert. Amerikas magyaartol hallottam olyan tortenetet, hogy 1 honapig dolgoztak valahol kenyerert, egy maganepitkezesen, aztan amikorra igerve volt a penz, elotte 2 nappal rajuk hivtak a bevandorlast, aztan penz nelkul menekultek hanyatt-homlok. Angliaban, Nemetorszagban legalisan dolgozhatsz barmit.
2016. jún. 17. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!