Van itt olyan aki alkalmazott volt jó darabig, majd vállalkozó lett és belebukott?
Van és újrakezdte...
Bár a bukás mértéke nálam az volt, hogy az alkalmazotti bérrel 10-szer annyi pénzt tudtam félretenni, mint amit hozott a vállalkozás, holott korábban a vállalkozás hozott többet, mint az alkalmazotti.
Egy dologban különbözik a kettő. Nem mindegy hol vagy alkalmazott. Itthon, vagy külföldön.
Külföldön meg épült a kapcsolati tőke és adva volt 2 év után ismét a vállalkozásra a lehetőség is, de azért még 2-3 évig párhuzamosan fut a két dolog, mert itthon vállalkozni jópár éve nem túl egyszerű... De ahogy azóta sem, 6 év után itthon nem lennék alkalmazott újra, mivel jelenleg az álláskeresési járadék maga az itthoni minimálbértől nem sokban marad el és ugyanúgy lehet mellette bevételem passzívan, ami meg alapból a minimálbér többszöröse.
Van. kb 1 milla bukta lett belőle. szerencsére időben észbe kaptam és kiléptem eme "csekély" veszteséggel.
Most ismét alkalmazott vagyok.
Megérte?
Pénz elvesztését számolva nem, havi nettó 90e-es fizetésből nehéz volt 1 millát összeszedni, úgy, hogy még mellette meg is kellett élni.
Tapasztalat szerint igen. Legalább megtudtam milyen az, ha minden egy emberre hárul, és úgy dolgozol, hogy hónap végén nincs stabil fix pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!