Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van itt olyan aki alkalmazott...

Van itt olyan aki alkalmazott volt jó darabig, majd vállalkozó lett és belebukott?

Figyelt kérdés
És persze végül ismét alkalmazott lett. Csak szerette volna kipróbálni milyen a maga ura lenni, de nem jött össze (pl. nem az a személyiség típus). Kérdésem hogy megérte ez a kitérő a kudarccal együtt is? Én jelenleg ott állok hogy vállalkozni szeretnék, de kevésnek érzem magam, viszont az alkalmazotti viszonyból is elegem van.
2014. dec. 28. 10:28
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Van és újrakezdte...

Bár a bukás mértéke nálam az volt, hogy az alkalmazotti bérrel 10-szer annyi pénzt tudtam félretenni, mint amit hozott a vállalkozás, holott korábban a vállalkozás hozott többet, mint az alkalmazotti.

Egy dologban különbözik a kettő. Nem mindegy hol vagy alkalmazott. Itthon, vagy külföldön.

Külföldön meg épült a kapcsolati tőke és adva volt 2 év után ismét a vállalkozásra a lehetőség is, de azért még 2-3 évig párhuzamosan fut a két dolog, mert itthon vállalkozni jópár éve nem túl egyszerű... De ahogy azóta sem, 6 év után itthon nem lennék alkalmazott újra, mivel jelenleg az álláskeresési járadék maga az itthoni minimálbértől nem sokban marad el és ugyanúgy lehet mellette bevételem passzívan, ami meg alapból a minimálbér többszöröse.

2014. dec. 28. 10:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Van. kb 1 milla bukta lett belőle. szerencsére időben észbe kaptam és kiléptem eme "csekély" veszteséggel.

Most ismét alkalmazott vagyok.

Megérte?

Pénz elvesztését számolva nem, havi nettó 90e-es fizetésből nehéz volt 1 millát összeszedni, úgy, hogy még mellette meg is kellett élni.

Tapasztalat szerint igen. Legalább megtudtam milyen az, ha minden egy emberre hárul, és úgy dolgozol, hogy hónap végén nincs stabil fix pénz.

2014. dec. 28. 12:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem apám kezdte egy gyármunkás lakatosként. Majd 15 évig építőipari vállalkozó lett, rengeteg pénzt keresett. Havi szinten milliókat, nagyon jól álltunk. Aztán jött a válás, már nem motiválta semmi sem igazán, sokat ivott. Nem hirdetett, késett, aztán egyre fogytak a megrendelések, egészen addig, amíg már nem szólalt meg a céges telefon. A másik gond pedig, hogy jöttek a külföldi óriás tőkével rendelkező cégek, akik sokkal olcsóbban vállalnak mindent, képtelenség velük versenybe kelni egy mezei egyéni vállalkozónak. Mára csak feketén csinál néhány javító munkálatot, de annyit sem keres, hogy egyedül megéljen belőle, szóval vissza a gyárba havi 100ért.
2014. dec. 29. 02:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy mire észbe kapott már felélte minden tőkéjét az újraindításhoz, szóval halálra ítélt egy nagyon jól menő vállalkozást. A tanulsága az, hogy rajtad áll minden. Ha a magánéleted nincs rendben, akkor is csinálnod kell, mert magától nem megy tovább. A te kezedben az egész. Egyébként Magyarországon legálisan, kapcsolatok és pénz nélkül már szinte semmibe sem érdemes fogni.
2014. dec. 29. 02:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!