2 nap után nem megyek be dolgozni mi történik?
2 napot voltam Cba-nál pénztárban probaidöre vettek fel de már most elegem lett belőle
ha nem mennék csak ugy be lenne valamilyen következménye ?
semmilyen papirt nem irtam alá munkaruhát sem kaptam
Ha nem írtál alá szerződést se, akkor semmi.
Persze tisztább ha azért felhívnád őket, hogy felmondasz. Legalább papírozni nem kell.
melyik cba-nál vagy? :)
nem kapod meg a pénzed kb nem tudnak mit csinálni,de az a tiszta ha bemész és felmondasz.próbaidő alatt bármikor lehet indoklás nélkül
Így van. Minimum szólj annyit, hogy köszönöm, de nem fekszik a munka, nem óhajtasz tovább ott dolgozni.
Egyébként "írásban" illenék megtenni minden felmondást, mivel úgy bizonyítható, hogy tényleg felmondtál. Erre a későbbi jogi viták elkerülése végett van szükség.
Ha nem feketén, hanem hivatalosan dolgoztál ott, akkor 5 munkanapon belül kell, hogy megkapd a kilépő papírokat és a ledolgozott idődre a béredet.
Ha még nem írtál alá munkaszerződést, akkor az elég érdekes dolog lesz, mivel hivatalos munkavégzés esetén kéne egy ilyennek lennie. Nem tudom, a CBA hogyan fogja ezt megoldani, valószínűleg nem gondolták, hogy "pár óra munka után" lelépsz, azért nem siettek vele annyira.
A közhiedelemmel ellentétben, miszerint munkakezdéskor kell, hogy legyen munkaszerződés, nem feltétlenül igaz, ugyanis a munkáltató kötelessége ezt írásba foglalni, amit a munka kezdése után legkésőbb 30 napon belül köteles megtenni, ha valami akadálya volt (például a munkáltatói jogkör gyakorlója éppen szabadságát tölti stb.) Ha nem volt akadály, akkor természetesen rögtön kellene...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!