Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » ÁLLÁSINTERJÚ -tanácsok?

ÁLLÁSINTERJÚ -tanácsok?

Figyelt kérdés
Hétfőn megyek életem első állásinterjújára. Egyetemista vagyok és e mellett pályázok meg egy irodai munkát. Mit ajánlanátok, mit tanácsolnátok, hogyan viselkedjek, mit vegyek fel?
2010. febr. 2. 02:18
 1/5 anonim ***** válasza:
34%

Nem kell kiöltözni, ha erre gondoltál. Farmer + pulcsi lezserül tökéletes. Persze, ha civilben is öltönyben jársz, akkor természetesen abban menj. És viselkedj természetesen. Lesz lámpaláz, de ne arra koncentrálj görcsösen, hogy vajon hogy fog sikerülni, hanem koncentrálj inkább a kérdésekre, amiket majd feltesznek, és igyekezd a legjobb tudásod szerint megválaszolni.

A legtöbb állásinterjú szondázás. Ha megvan a végzettséged, amivel betöltheted az állást, akkor az egész csak pofavizit. Legyél visszafogott, de határozott. Ha a fizetés összegéről kérdeznek ne légy kisigényű, ne mondd azt, hogy "Nekem mindegy...", mert ez döntő. Határozd el, hogy mennyit szeretnél keresni, és mondd meg bátran. Ha sokallják, úgyis elkezdenek alkudozni, de legalább látják, hogy egy határozott emberrel tárgyalnak. A bizonytalanokat sehol sem szeretik. Ez fontos. Próbáld meg kitalálni, miket kérdezhetnek majd, és felkészülni rá. (Ezt neked kell tudnod, a te szakmád.)

A többi nem rajtad múlik.

2010. febr. 2. 03:30
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Én még olyat nem hallottam, hogy egy állásinterjún a farmer-pulcsi tökéletes választás lenne. Lehet, hogy vannak munkakörök, ahol igen, de amire Te jelentkezel, biztos nem az. (Akkor, ha biztosan Te vagy a befutó, és az állásinterjú egy kihagyhatatlan formaság, akkor igen, akkor azt veszel fel, amit akarsz.)

Túlzásba sem kell vinni, nem felsővezetőnek jelentkezel. Ha lány vagy, jó egy szép szoknya, hozzávaló felsővel, vagy egy fekete nadrág. Ha fiú, akkor se menj farmerbe, ha túlzásnak érzed az öltönyt, akkor próbáld megtalálni a középutat. (Szövetnadrág-ing-pulcsi)

Nagyon sok írás van erről a témáról a neten, biztos találsz jó tippeket.

Sok szerencsét az állás elnyeréséhez!

2010. febr. 2. 06:22
 3/5 anonim ***** válasza:
94%
Én se hallottam,hogy a farmer-pulcsi jó választás volna!!!! Sőt diszkréten mindig súgározzad az eleganciát!
2010. febr. 2. 08:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

farmer-pulcsi ne!

én lányként sötétszürke nadrág és fehér ingben mentem. nem kell túlzottam kiöltözni, de azért ne farmerba már..

még egy tipp a beszélgetéshez. légy te is érdeklődő. amikor a cégről beszél a személy akivel találkozol, néha-néha kérdezz vissza, mutass érdeklődést. és ne igen-nemmel válaszolj. ilyenek. és ne mutasd jelét, hogy ideges vagy, csak természetesen. a másik is csak egy ember.:)

egy kalappal! :)

2010. febr. 5. 18:14
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Csaknem debreceni vagy? Amúgy hogy sikerült az álásinterjú. Engem is hétfőre hívtak be.
2010. febr. 14. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!