Milyen (OKJ) szakmával lehet elhelyezkedni manapság?
Ami nem gazdasági, nem emberekkel foglalkozó és nem kell gépeket szerelni?
Csak estin lehet OKJ-n tanulni? :(
21/L
Én 6.éve hajón dolgozok szakácsként... Nálad idősebbek is vannak nálunk,konyhán meg alap angol tudás kell, de sokszor még azt is mellőzik, mivel akkora az emberhiány a szakácsokból.
Nálunk a kiutazást a cég téríti, a tanfolyami és közvetítői díjat a fizetésedből vonják le, arányosan így azt mondom kb. 50 euro kell a kiutazáshoz transzferekhez,amit szintén térítenek, meg az első egy-két hétre ha valami eszedbe jut kint, hogy venni akarsz.
Utána meg úgyis kapod a borravalót.
Fleet Pro-s vagyok. Hajó változó, de folyami.
Annak idején a Crew Agency-n keresztül mentem ki.
Most akkor összesítve:
- szakács
- szerelő, "nagyonfiús"
- és gazdasági OKJ-k piacképesek csak.
(Diplomából meg:
- orvosi,
- "igazi" mérnöki
- és informatikai képzések piacképesek csak.)
Lássuk be, ez a szakterületek kis része csak, nem csoda, ha egy fiatalt az első csoportból semmi nem érdekel a másodikból pedig semmire se képes. :/
Igen.
Jó, és mi az ami érdekelne? Mert ha semmi nem érdekel, akkor az azt jelenti, hogy megteheted azt a luxust, hogy xarj az egészre, el vagy látva addig jó. De ha nem lesz már melletted senki, akkor majd kapkodhatsz hogy mit csinálj. Így nem is fogsz megélni, ha semmit nem is akarsz csinálni. Sajnos küzdeni és kaparni kell ma már azért is, hogy egy xar munkahelyed lehessen! Nem viccelek. A takarítói állásokra túljelentkezés van és nem a 8 általános etnikum jelentkezik csak ezekre a posztokra! Te tudod, de gondold át, ha pénzt szeretnél akkor tanulj nyelvet és vagy hajóra menj, vagy külföldre. Jobb lehetőséget én nem tudok. Vagy marad itthon a minimálbéres fo.s munka. Te választasz!
Elég sok dolog érdekel...
Csak nagyon nehéz szakok és pénz sincs rá. Egy rossz szakválasztás nehezen korrigálható.
Ami meg esélyes lenne pénzügyileg és nehézségileg az nem keresett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!