Kényszeríthet a munkáltató arra, hogy az ő általa választott banknál nyissak számlát?
"Kényszeríthet a munkáltató arra, hogy az ő általa választott banknál nyissak számlát?"
Nem teheti meg. Ezt a dolgot nem a munkáltató juttatja, hanem a bank, csak a munkáltató úgy állítja be a dolgozók előtt, mintha ezt a lehetőséget kizárólag az ő cégének biztosítanák, senki másnak.
De még ha így is lenne, kényszeríteni akkor sem kényszeríthet. Vagy igénybe veszed, vagy sem. Nagyon nem tudsz mit tenni ellene, gondolom, nem a hivatalos béren kívüli juttatások elemei között tartja ezt számon a céged, csak biztosan valami előny származik neki belőle, a "jó erkölcsbe ütközést" viszont még nem bünteti a törvény.
Nálunk olyan lehetőség van, hogy ha egy bizonyos mobil szolgáltatóhoz leszerződünk, akkor a cég dolgozói ingyen beszélhetnek egymással telefonon. Sokan éltek vele, én többnyire nem velük társalgok, tehát nekem nem volt kedvező ez a lehetőség. Most sírjak???
Kapja be a cég...
és a számlavezetési díj? :-)
nálunk is volt ilyen, kedvezményes céges számlacsomag, 6 hónapig nem vontak számladíjat...
Utána? utána meg levonták egyben az egészet, ugyanannyiba kerűlt nekem a számlám, mint egy idegennek, aki nem kapott ilyen "kedvezményt"! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!