Megteheti ezt a főnököm? Nagyon fontos, így léci értelmes válaszokat adjatok.
"Munkaszüneti napon csak a megszakítás nélküli munkarendben, vagy a rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál, illetőleg ilyen munkakörben lehet dolgozókat foglalkoztatni."
"A törvény szerinti "munkaszüneti napon rendeltetése folytán működő munkáltató, illetve munkakör" például vendéglátás, az idegenforgalmi, turisztikai szempontból kiemelt települések üzletei, központjai, élelmiszerboltjai, vásári rendezvények árusai, virágüzlet halottak napján stb. -"
Szóval igen, dolgozhattok 25-én is.
24-e pedig egyébként is munkanap.
Nem néztem még, hogy idén hogy lesz. De 24-e alapból munkanap. Csak akkor most ezek szerint előtte kell ledolgozni és pihenőnap lesz.
Szerintem ezt a főnököddel beszéld meg.
Nyilván azért akar nyitva lenni, mert úgy gondolja, hogy lesz forgalom. De tényleg szokott lenni?
Bár piára mindig van igény, sajnos.
Egyébként én a helyedben már jó előre közöltem volna, hogy aznap nem megyek. Ha munkanap, akkor írjon ki egy szabadságot aznapra. Az sem érdekel, ha azt az egy napot levonják.
Mondd meg neki, hogy mivel nem így beszéltétek meg, te már a szüleiddel szerveztél programot, ezért nem tudsz bemenni.
Aztán meg álljon be ő a boltba, ha annyira nyitva akar lenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!