Mennyire számít manapság a diploma, ha van az embernek már sok év tapasztalata?
6 éve külföldön dolgozom, diplomám nincs, de elég jó munkahelyem van kint, 2 éve vezető pozícióban vagyok. Most már kerestem annyi pénzt, hogy otthon is normálisan meg tudnánk élni párommal, így szeretnék hazaköltözni. Viszont nincs diplomám.
Mennyi esélyem van így olyan állást találni, aminek természetesen a mostani munkámhoz köze van, és persze azért meg is fizetik? Természetesen nem várom el, hogy a külföldi fizetésemnek akárcsak a felét is megkeressem, de azért mégis. Nem vagyok tisztában a magyarországi helyzettel.
Mit gondoltok, elnéznék a diploma hiányát így, hogy ennyi értékes tapasztalatom van?
Ismertek olyanokat, akiket felvettek diploma nélkül is egy egyébként diplomás pozícióra? Persze szeretnék lediplomázni előbb-utóbb, de ahhoz idő kell.
Az olyan válaszokból nem kérek, hogy minek jövök haza, maradjak kint...
Nem néznék el. Sok helyen még a takarítónőtől is érettségit várnak el.
Mielőtt haza jönnél, érdeklődj komolyabban az itthoni lehetőségekről. Ne a Fideszes médiának higgy.
Orvoson kívül nem tudom hol lenne gond.
A kinti tapasztalod, és a folyékony nyelvtudásod sokkal többet számít mint egy papír.
Főleg, ha csináltál iskolát, csak nem diplomáztál le, bár erről nem írtál.
Nem olvasok Fideszes médiát.
Egy multinál dolgozom sales területen.
Jelenleg is folyamatban van a főiskola (Magyarországon), de sajnos nem egyszerű így vizsgázni, szóval elhúzódik még pár évet... Ezért is gondoltam, hogy inkább hazajönnék, úgy nagyobb esélyem lenne befejezni hamarabb.
Sales pozícióban nem számít.
Jogász, orvos-itt kell papírnak lennie.
"Mit gondoltok, elnéznék a diploma hiányát így, hogy ennyi értékes tapasztalatom van? "
Nem.
A diploma az a minimumszint, a belepo. Masoknak is rengeteg ertekes tapasztalata van ES jo diplomaja melle.
"Orvoson kívül nem tudom hol lenne gond. "
Kozgazdasagi, muszaki, valamint termeszettudomanyos teruleteken peldaul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!