Tényleg ennyi egy kezdő fizetés?
Nekem is Msc-m van, 77-el kezdtem (azelőtt még ingyen is dolgoztam), most 87-et kapok Pest melletti településen.
Az első által sorolt körülmények is játszanak, nem részletezném, sz.r pénzért sz.r körülmények és emellé semmibe vesznek, kb. semmi szakmait nem végzek csak lótifuti asszisztens és adminisztrátor lettem az 50 éves kövületek mellett, pedig még örültek is hogy jó egyetemen végeztem.
A 60 ezres fizetésekhez képest jobb, viszont összességében nem sok mindenre elég.
hát ez siralmas...
én most ott tartok h x hónapja ingyen dolgozok a cégnél, szakmailag nem fejlődöm, teljesen el vagyok keseredve, mert tőkém sincs h felköltözzek, rengeteg pénzem elment már arra h feljárkáljak interjúkra...
én is ilyen irodavezetői/asszisztensi pozíción gondolkodom lakóhelyemen h anyagilag kicsit összekapjam meg, talán így könnyebben tudok mozogni...
utasítottam már vissza nettó 100-as állást, mert úgy gondoltam h ebből nem lehet megélni Bp-en úgy, h félre is tudjak tenni (persze más tényezők is voltak, amiért nemet mondtam)
csak szétnéztem a környezetemben, és kevésnek éreztem a 80-90 ezret: anyukám pedagógus főiskolával, most emelték jócskán a fizuját a pedagógus program miatt, párja szakmunkás és készhez kap 200 körüli összeget érettségi nélkül...
jelenlegi "munkám" miatt nap mint nap megfordul a kezem közt jó pár önéletrajz és pozícióleírás, és a bérigényekből/bérajánlatokból látom mennyire egyenlőtlen a fizueloszlás...
komolyan mondom gépészmérnöknek vagy informatikusnak kellett volna tanulni... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!