Munkaügyi központ csoportos állásegyeztetés = közmunka?
Szerintem megpróbálnak valami semmire sem alkalmas ügynöki munkára rábeszélni,amit senki nem fog elfogadni.Ebből kifolyólag törölhetik őket a regisztrált álláskeresők közül.
Húrrá ismét csökkent a munkanélküliség!
Akkor jól gondoltam... szórnak ki mindenkit a pi*ába.
Sehova sem kell közgazdász???!
Jön az év vége kozmetikázni kell a statisztikai adatokat.
Én el sem mentem erre a csoportos egyeztetésre. Kipostázták, hogy töröltek a regisztrált álláskeresők közül.Egyébként sem kaptam semmilyen ellátást, úgyhogy leszartam őket.
A csoportos állásegyeztetés amire behívnak az általában olyan, hogy egy közeli cég kimegy és előadást tart arról, hogy nekik kell x szakmunkás. Például egy nemrég nyíló összeszerelő műhelybe. Azért csoportos, mert egyszerűbb elmondani egyszer csoportonként 10-20 embernek, mint 100x 1-1 embernek.
Ha nem mész el, vagy nem jelzed, hogy nem tudsz elmenni, mert beteg vagy, vagy hasonló akkor kiraknak a munkanélküliből, vagyis automatikusan, értesítés nélkül törölnek.
Közmunkára nem a munkanélküli központ fog behívni, mert arra a lakcímed szerinti önkormányzatnál kell jelentkezni és ők hívnak be.
Közmunka biztos, hogy nem lesz. Ahogy azt már írták azt az önkormányzat rendezi nem a munkaügyi központ.
Nálunk amikor volt ilyen akkor a helyi vízműtársulás keresett szezonális munkaerőt ároktisztításhoz. El kellett menni, alá kellett írni, hogy ott voltál és utána elmondták miről van szó. Aztán megkérdezték kit érdekel a dolog. Ők maradtak a többiek meg elmentek haza.
Ha elmész de nem vállalod nem törölnek, de ha nem mész el akkor törölnek mert megszeged az "együttműködési kötelezettséged". (egyébként nekem ilyenen lett időszakos munkám egy kórházban, amikor vége lett akkor felvettek állandóra. Irodai munkára. Most is itt dolgozom. Nem álom meló, de a semminél jobb. Szóval érdemes legalább meghallgatni mit akarnak...)
4.-es vagyok. Már négy éve nem kapok rendes munkát, voltam már pár ilyen csoportoson. Ezért írtam ezt. Mikor ott vártam, hogy bejussak olyan rémtörténeteket hallottam, hogy milyen szar munkára akarnak kényszeríteni, hogy ketté állt a fülem. Aztán bementünk, bemutatkozott a siemens gyár képviselője és elmondta olyan max 8 osztályosokat keresnek akiket betaníthatnak összeszerelésre. Nah, ez volt az a rémes munka. Én diplomával valahogy nem éreztem késztetést a munkára, úgyhogy eljöttem. Ennyi az egész. Azt a pár órát te is kibírod és legalább regisztrálva maradsz.
De ha hiszel a pletykáknak, akkor hajrá...
Voltam korábban csoportos találkán, ahol egy kirendelt toborzó keresett embereket, de ez más:
-ajánlott levélként jött
-már állásegyeztetést említ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!