Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hóközi munkabér lehet a...

Hóközi munkabér lehet a passzívtávpénz?

Figyelt kérdés
November végén megszűnt a munkahelyem és decemberben elmentem passzívtávpénzre! Decemberbe kaptam olyan 8E ft ot, és januárba utaltak nekem olyat, hogy hóközi munkabér 22E ft. Lehet, hogy az a passzívtávpénzem volt? Mennyi most amúgy a passzívtáppénz? A bruttó fizetés valahány százaléka vagy a nettó fizetés valahány százaléka???
2010. jan. 29. 10:03
 1/2 anonim ***** válasza:
Valami nincs rendben a cégnél vagy az ügyintéző fejében. A munkaügyi ellenőrök régebben haraptak arra, hogy a kifizetés jogcíme megfelelő legyen. A passzív táppénzt nem szabadna hóközi munkabérnek nevezni. Van egy rózsaszínű táppénzes igazolványod. Abba fel kell tüntetni valamennyi tb ellátást. Ott leellenőrizheted, hogy mennyit fizettek ki. Egyébként is valamilyen leszámolást kellett volna adni a kifizetés mellé.
2010. jan. 30. 00:09
 2/2 A kérdező kommentje:
A másik meg az, hogy még semmilyen papírt nem kaptam meg az előző munkahelyemről! Meg az se értem, hogy miért a munkahelyem utalta el nekem az a 22E.ft os hóközi munkabért! Nagyon nem értem ezt az egészet már!
2010. jan. 30. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!