Az önkormányzati valaaztason résztvevő bizottsági tagokat, segítőket ki dijazza? Választási Iroda vagy az önkormányzat? Szerződést irnak?
Én voltam tag. Kaptunk fizut érte.
Hatha nem mindenki tudja igy leirom:
minden bizottsagban van 3 db önkormanyzat által választott tag (ilyen voltam én is). Ők kapnak fizut. Ezen kívül vannak delegált tagok, ők a pártok emberei. Nagy pártok mindenhova küldenek akár kettőt is. Kicsik nyilvan nem tudnak mindenhova embert küldeni.
Na náluk a párttol függ kapnak-e valamit vagy lelkesedésből csinálják, de a nagyok tudtommal fizetnek.
Ezen felül van egy jegyzokonyvvezeto: ő hivatalosan nem a bizottsag tagja, vitas ügyben nem szavaz, de övé minden papirmunka, rèszvételi adat jelentés, és ő van a legjobban kiképezve. Ő általában önkormányzati dolgozó. Nyilvan ő is kap fizut.
Amugy nem csak a vasarnapot fizetik, hanem hetfon nem kell munkaba menni és az arra a napra járó bért is az állam fizeti. Már akinek van bejelentett munkaja persze...
Azt hiszem az önkormanyzat utalta a penzt.
Ja es persze van szerzodes, minden hivatalos.
Amugy a 3 db valasztott tag es a pártok delegált tagjai ott helyben egy csapatot alkot, ugyanugy, ugyanazt dolgozza. Ugyanugy jogosult szavazni vitas esetben. Egyedul annyi van, hogy elnök és elnök helyettes csak valasztott tag lehet, tehat független ember. Ez amugy annyi extra joggal jár, hogy szavazat egyenloseg eseten elnok szavazata dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!