28 évesen fel lehet építeni a semmiből egy jó karriert?
Jelenleg érettségivel adminisztrátori munkakörben dolgozom, de valószínűtlen hogy valaha előre tudnék innen lépni. A fizetés tűrhető, de ha neadjisten megszűnne a munkahelyem (kisvállalkozás 7 alkalmazottal) nem tudom hova mehetnék dolgozni. Idén jelentkeztem villamosmérnök (Bsc) képzésre levelezőn. Biztos vagyok benne, hogy eltudom végezni csak kétségeim vannak azt illetően, hogy 31 32 évesen friss diplomával, 0 a szakmához bármilyen mértékben kapcsolódó gyakorlattal, tapasztalattal eltudnék helyezkedni.
Mi a véleményetek? Javaslat? Tapasztalat?
28/F
Talán. De egy targoncavezető 20 év múlva is targoncavezető marad meg 30 év múlva is, de egy jó diplomával van lehetőség karrierre, fejlődésre.
Munkám tulajdonképpen most is van, csak mivel nincs képzettségem maradok is a pozícióba amíg nem teszek valamit az ügyben.
Lehetőség sok mindenre van ebben az országban...
Én más vonalon gondolkozom, ha a hosszútávot nézzük.
Szakmunkával is lehet eredményeket elérni, magadat pedig szabadon képezheted személyes tapasztalatom is ez.
Egy kis hiteles motiváció "házunk tájáról":
" targoncavezető 20 év múlva is targoncavezető marad meg 30 év múlva is"
Miért a villamosmérnök mi lesz 20-30 év múlva? Rózsaszín csillámf@$zláma?
Inkább végezz el egy piacképes szakmát. Dolgozz abban alkalmazottként (már ez jó fizetést ad), vagy menj külföldre vagy alapíts vállalkozást a szakmádban. Kezd kikopni a világból ez a "csak diplomával lehet milliókat keresni" szlogen.
Ezt úgy mondom, hogy én is diplomás vagyok.
"manapság egy targoncakezelő vizsga többet ér, mint a villamosmérnöki, ami az álláskeresést illeti..."
Jól sejtem, hogy a kedves poszt toló nem villamosmérnök?
Laikusnak talán megbocsátható egy ekkora címeres baromság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!