Miért kell az új munkáltatónak a kilépésről papír?
Adóelőleget vonásához nincs más adatra szükség, hiszen egykulcsos minden adó és járulék a munkabérre. Nem is értem, miért vetődik ez fel mindig az ilyen jellegű kérdéseknél.
A jövő évi M30-ason valóban fel tudná így tüntetni az előző munkáltatód adatait, de ha nem teszi, akkor azt jelöli, és nem történik semmi.
Ha nagyon nem akarod bemutatni, akkor azt mondod, hogy nem mutatod be (nem akarod, most nem találod, stb.), bajod nem lesz belőle, max. csúnyán fognak rád nézni.
Így van. Kelleni NEM KELL!
Régen a sávos adózásnál sem "kellett", maximum év végén az adóelőlegeknél volt rendezendő különbség.
Ha nem adod oda, akkor sem történik semmi különös, csak egy "berögzült" szokás, hogy ragaszkodnak hozzá.
Én soha egyik helyemre sem adtam le az előzőeket, csak a "MIL-lapot" (munkáltató igazolás a munkaviszonyról), és az "SZTK" vagy "Tb." kiskönyvet. Másra úgy sincs szükségük, eddig sem volt...:)
Többnyire sem így, sem úgy nem tudják elkészíteni, mert nincsenek tisztában (és nem is akarnak tisztában lenni) néhány alapvető dologgal.
Ha nem adtál le előzményt, akkor az utána kiállított igazolásokon logikusan nem tud szerepelni, tehát össze kell adni. Ha adtál le, akkor (általában) szerepel, ha a munkáltató el nem szúrja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!