Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet összespórolni...

Hogyan lehet összespórolni 100 millió forintot? Mi a "titok"?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, most nyáron diplomázom le, fizikusként végzek. A Barátnőm 24 éves, jelenleg ingatlanrefferens.

Nyáron elkezdjük közös életünket, összeköltözünk. Mindkettőnknek az az álma, hogy Máriaremetén legyen házunk, ott éljünk. És ott bizony egy normális ház 60-70 milliótól kezdődik.

Nem tudom elképzelni, hogy tisztességes munkával hogyan lehetne összespórolni ennyi pénzt. Én egy orvosi műszereket gyártó/fejlesztő magáncégnél fogok elhelyezkedni, egyrészt, mert ez érdekel legjobban és ezzel lehet a legjobban keresni ezzel a szakmával, ha ezzel helyezkedem el. Mondjuk ha eljutok egy olyan szintre, hogy keresek 1 milliót, még úgy is képtelenség félretenni 60 milliót, hiszen az 60 havi megtakarítás. Egy átlagos fizetés 200.000 körül van; hol tud egy átlagos magyar ember 60*200.000=12.000.000 forintot félretenni ilyen fizetéssel?

Én csak egyetlen módot tudok elképzelni, hogy valaki ennyi pénzt összekaparjon, mégpedig úgy, ha beindít egy vállalkozást és azt nagyon nagy sikerre viszi. Itt van pl a 77 Elektronika, amelynek a tulajdonosa a 44. leggazdagabb magyar, Apukám jóban is van Vele. Ez a cég pont ilyen orvosi diagnosztikai gépek gyártásával foglalkozik.

Vagy lehet valahogy máshogy is? Az olyan embereknek, akiknek fix fizetésük van, azoknak soha sem jön össze ennyi pénz.

2014. okt. 29. 19:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"4: Mi a különbség a kettő között az olvasatodban?"

Elég nagy. Más dolog a fizetés, vagy máshonnan jött pénz egy részét ház vásárlásba tolni, és más dolog a pénzt "összespórolni". Ha a ház kifizetéséig spórolni kell, az baj.

De eleve a magyar szóhasználatból eredően is gondjaim vannak. Nem csak a magyarok mentalitásával. A magyar úgy mondja keresi a pénzt. [És csak zárójelben kérdezem, talál is?] Egy amerikai a harvest kifejezést használja, ő aratja. Ugye milyen más csengése van? A német a verdienen kifejezést használja, ő kiérdemli. Ez is másképp hangzik, mint a keresi. Az angol a make money kifejezéssel csinálja a pénzt. Nem keresi, csinálja. Na, mindezen nyelvészeti eszmefuttatás után a keresi a pénzt kifejezésnél is sanyarúbbnak, rosszabb hangzásúnak tartom az: összespórolja kifejezést.

[Én az addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér elv alapján mindig olyanban laktam, ami nem terhelt meg annyira, hogy spórolásnak éljem meg a család lakhatását, és ne kelljen a gyerekekkel való kirándulásokat, vagy egy strandolást luxusnak tekinteni. Vagy ne érezzem leforrázva magam, amikor a mosógépet ki kell cserélni 10 évente.]

szept. 10. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!