Szerintetek milyen ez a spanyol család (aupairkedés)? Ennyi beszélgetés után vágjak bele, menjek hozzuk hétfőn?
*Szóval, aupairworld.net-en találtam őket, Cecilia Gonzalez Moreno néven ti is megtaláljátok, ha fent vagytok az oldalon, ezt írta a nő:
Hello ,
We'll explain you briefly: we don't need any help with home tasks; we just need some help with the children. Our children are really easy to manage (girls are excited with the idea of having an au pair at home and they talk in English quite well), and Madrid and our neighborghood are good places to get in contact with different people and have activities outdoors.
Our children go to school/nursery, so we're looking for someone who could help us mainly in the evenings and two mornings, to get them to school.(That would be on thursdays and fridays from 8am till 9am because the other days i take them on my own. They leave school at 4-5pm, so until then, you can manage as you want. We are still waiting for the definitive extrascholar activities timetable (everything should be arranged in the next two weeks),so we still can´t give you more details, but we will probably need help two or three afternoons from 16-17h until 20hrs, and two or three nights ( from 20- until 24hrs); we would like one of this nights to be on friday or saturday ...
At home , you would have your own room , but you would have to share the bathroom with the kids ... What else can I say?...our home is well connected to the city centre with buses , and specially , underground ( the nearest station is 5 minutes from home, and you can get to the city centre in about 20 minutes)....
We're looking for an au pair that would start as soon as possible, although we could wait for you until December or January...
In Spain it´s usually paid between 50-70 euros/week. We would pay you 70 euros weekly.
You can feel free to contact me on my email at ceciliagonzalezmoreno@gmail.com, as sometimes it is difficult to communicate properly on aupairworld!
Kind regards,
Cecilia
Aztán váltottunk 1-2 emailt, elkérte a számomat, vagy 4 sort beszéltünk whatsappon a skype-val kapcsolatban, skypeoltunk egyszer, kb. 5 percet, megmutatták a lakást, a 'szobámat', a gyerekeket is láttam, konkrétan semmiről nem beszéltünk, ők sem igazán kérdeztek, én sem (ez lenne az első ilyen jellegű munkám és nekik és én lennék az első aupair), annyiban megegyeztünk, hogy biztosra csak Karácsony előttig maradok, mivel nem tudom mennyire jönne be ez a szituáció és ennyi idő alatt el tudjuk dönteni, hogy kedveljük-e egymást vagy sem. Ja és kérdezett az apa valamit arról, hogy akarnék-e nyelvtanfolyamot de mondtam, hogy annyira tudom a nyelvet, hogy erre nem szeretnék költeni. Ő délutánonként sokszor otthon van, csak azért kellene nekik aupair, hogy a munka megoszoljon, mivel ugye 3 gyerekük van.
Aztán mondtak a nem-beszélgetés-beszélgetés végén, hogy kb. 4-5 nap múlva jelentkeznek a döntésükkel, mivel más lányokkal is felvették a kapcsolatot és szeretnének velük is beszélni. Másnap este írtak egy e-mailt, hogy nagyon szimpatikus voltam a beszélgetésünkkor és szerintük mindkét félnek előnye származna a közös 'munkából', plusz megkérdezték, hogy van-e kedvenc színem, mivel még kicsit rendezgetniük kell a szobámat. Hétfőre néztem gépet, a nő írt is, hogy ha olyankor érkezik Madridba, hogy nem dolgoznak, kijönnek elém és hogy mennyi magas vagyok, mert most viszik az ágyat a szobámba.
Szerintetek?
Semmi tapasztalatom nincs ilyen téren, ezért is kérdezek itt, hátha valaki tud tanácsot adni. Ja és szerződésről szó sem esett.
Hat nem tudom.. barmi lehet belole.
Esetleg vedd fel a madridi magyarokkal a kapcsolatot, a facebookon a csoportjukat Hungarito madridi magyarok-nak hivjak ha jol emlekszem.
1. Megérné neked havi 90e Ft-ért külföldre menni ?
2. Arról nem is beszélve, hogy benne van a kockázat, hogy az egész egy átverés és jobb esetben csak lehúznak valamivel rosszabb esetben fizikailag fogod bánni.
Én (főleg lány/nőként) nem vállalnám ennyi pénzért a kockázatot.
Meg amúgy is irreálisnak tartom miért keresne valaki magyar "aupairt" amikor Spanyolországban kb. minden 2. ember ugrana ilyen lehetőségre.
Amekkora munkanélküliség ott van.
(Illetve attól függ melyik országról beszélünk mert ugye spanyol család élhet bárhol a világon)
Spanyolországról van szó, Madridban lakik a család..
Nem tudom, nekem tényleg semmi tapasztalatom nincs ilyen munkával kapcsolatban, igazából csak a nyelvet szeretném jól megtanulni, de semmiképp nem szeretnék holmi cseléd lenni vagy ilyesmi, a gyerekekkel való időtöltés ok, de nem akarok senkire mosni, főzni, takarítani. Csak a nyelv miatt mennék és azért, hogy ne üljek itthon.
A másik lehetőségem, visszamenni Rómába a kolosszeumhoz (a nyáron ott dolgoztam), egy nagyon kedves, fiatal házaspárnál laktam, akik szintén a kolosszeumnál dolgoztak és nagyon várnak vissza, segítenek mindenben, azt mondták.
Nem tudom eldönteni melyik lenne a helyes út, nagyon szeretném felfejleszteni a spanyolomat, viszont félek is, tényleg. Esetleg tudtok másik lehetőséget (nem au-pairkedés), ami által ki lehet jutni pár hónapra Spanyolországba?
Nekem ez az egész au-pairkedés annyira nem szimpatikus, mert olvastam történeteket, elég "szépeket", de a nyelvért esetleg bevállalnám, és az új élményekért, mivel Rómába is azért mentem el a nyáron, hogy kimásszak a depressziómból és az emiatt kezdődő anorexiámból (39 kiló voltam, mikor odamentem, totál magamalatt, depisen, 45 mikor hazajöttem és tök boldog), ami sikerült is, most viszont kezdek visszaesni és szeretnék megint elmenni itthonról.
Ti ennek fényében melyiket látnátok jobb megoldásnak? :S
Nincs tapasztalatom sajnos.
Én csak a véleményemet írom le, hogy szerintem mi lenne logikus. Olaszországra meg azt írtad, hogy tetszett és nagyon jól érezted magad. Akkor miért ne megint ? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!