Mennyit keresel, mennyi a nettó fizetésed?
Szerintem tanulj mérnöknek, mert az tényleg jól fizet!
Én közgazdász vagyok, sajnos nem nagyon megy a nyelv, így maradtam a közszféránál. 26 éves vagyok, cafetáriával együtt havi nettó 160.000 keresek, de ez minden évben kb. havi nettó 5.000 Ft-tal emelkedik.
A párom 28 éves mérnök, ő a versenyszférában dolgozik, mérnök értékesítő területen, neki sincs olyan jó angolja, próbálkozik, de szakmailag nagyon jó. Van egy alapfizetése, ez cafetérival együtt nettó 350.000 Ft. Erre jön rá a bónusza, ami szintén nagyon magas. Átlagban a bónusszal együtt megvan neki a havi nettó 500.000, de volt olyan hónapja, amikor több, mint 1.000.000 Ft-ot kapott készhez. Év végén is kaphatnak bónuszt, annak a maximális mértéke 1 éves fizetésük még pluszba. Volt olyan a cégénél, aki ezt már elérte. A páromnak a legjobb eddig 7 hónap volt.
Ezért mondom azt, hogy tanulj mérnöknek, sokat kell majd dolgoznod, de nagyon megéri, mert jó életet tudsz majd biztosítani a családnak.
Őszintén szólva én nem is kapálózok már a versenyszféra felé, mert az én munkám mellett, nyugodtan tudom majd nevelni a gyerekeket, vezetni a háztartást, megteremteni a férjemnek a nyugodt családi légkört.
"Az AUDI 480 ezre a legtöbb"
Ezt első kézből cáfolnám, nálunk 550 ezer.
Én is cáfolom emberek nálunk 650.000 a caf. évente plusz másik cég aki ajánlott nekem melót 700.000 cafetéria évente.
Szal csak multihoz kell menni.
Pontosan, mindenki menjen mérnöknek! Aztán majd ha nem lesz kenyér reggelente a boltok polcain, avagy nem épít senki sem házat, nem tesz be egy ablakot, nem köti be az áramot, lehet szidni az épp aktuális kormányt.
Közgazdász(pénzügy)
Egy bank treasury osztályán kontroller, elemző
nettó 450-500k Ft+jutalékok, de természetesen nem pályakezdőként
Meg vagyok vele elégedve
unalmas már az a 'mindenki menjen mérnöknek' duma, ezért hullik ki onnan a társaság fele, mert egyáltalán nem érdekli őket amit tanulnak, csak a társadalom állandóan azt sulykolja, hogy mennyé' gépészmérnöknek, mert az jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!