Ki a fene keres bruttó 200 felett?
Magyarországon az átlagfizu 250 fölött van hivatalosan.
Én vegyésztechnikus vagyok, és a 200 bruttó is elérhetetlennek tűnik. Mindenhol azt olvasom, hogy 160 már egy jó kezdő fizetésnek számít...
Nézegetem a fizetéseket és programozókon és gépész/villamosmérnökökön kívül nemigen éri el senki a 200 fölötti fizetést...
közép és felsővezetők bruttó300=nettó200at már megkeresik, vannak akik havonta visznek haza annyit mint az alja munkás egy évben.
ha van 9 ember aki 1-1 forintot keres meg van 1 ember aki 9 forintot keres, akkor az átlag kereset 1,8ft lesz. ez 2ftos létminimummal azt jelenti, hogy a lakosság 9%a éhezik, miközben az átlag szerint midnen rendben van.
Én pályakezdő (23 éves) köztisztviselő vagyok, bruttó 180.000 ft-ot kapok, plusz kevéske (évi bruttó 200.000 ft cafetériát). Minden évben emelkedik a fizetése, persze nem sokkal, de tudom hogy soha nem fogok nagyon jól keresni. De nőként, nekem az is fontos, hogy biztos munkám legyen majd a gyerekek mellett is.
A párom más tészta, mérnök végzettsége van, az értékesítés területén dolgozik. A bruttó alapfizetése bruttó 550.000 Ft, plusz a bónusz, amit szintén magas, cafetéria, nyugdíjpénztár, stb... Ilyen fizetési is létezik, így is lehet keresni, sajnos nem valószínű, hogy nekem összejön.
És milyen diploma kell ahhoz?
Mert szerintem egy átlag diplomás örül, ha nem a gyártósoron dolgozik kb, vagy ha nem kell letagadnia a diplomáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!