Kfc-nél dolgozom 16 éves vagyok ugy vettek fel, hogy szakközépbe jártam de ott hagytam most ki fognak rugni?
Ha iskolaszövetkezet alkalmaz, akkor annak kötelező feltétele a nappali tagozatos tanulói/hallgatói jogviszony, ezt bizonyos szövetkezetek ellenőrzik is a diákigazolvány matricák lejáratakor, bizonyosak meg csak simán közlik, hogy ez a szabály, vedd tudomásul, és te felelsz érte.
Ahogy nem vagy már tanuló, megszűnik a szerződésed is. Mivel az iskolaszövetkezet oszt be a műszakokra, meg a fizetést és tőlük kapod, elég nehéz lesz ezt előlük titkolni. Amelyik meg nem maga ellenőrzi, annak majd a NAV hívja fel a figyelmét 1-2 hónap múlva, hogy mi az, hogy ilyen jogviszonyban alkalmaz és fizetést ad neked tanulói jogviszony nélkül (és a NAV tud mindenről, max. kicsit lassan reagál). Aztán esetleg megtehetik, hogy a NAV-tól kapott bírságot áthárítják rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!