Ingatlanközvetítőnek megéri elmennem? (Bővebben lent)
Sziasztok! 26 éves jelenleg munkanélküli lány vagyok, egy vidéki kisvárosban élek. Adódott most egy munkalehetőség.Ingatlanközvetítő állásról lenne szó, havi 95 ezer nettó+jutalék (1,5% minden eladott ingatlan után)+30000 Ft autóhozzájárulás. Vállalkozóit nem kell kiváltani, megbízási munka.Mivel nincs ingatlanközvetítői képesítésem, részt kellene vennem egy oktatáson, mely 20 000 forintomba kerülne. Ezt visszafizetik az első eladott ingatlan után. A feladat az lenne, hogy a cég által előre lebeszélt címekhez ki kell menni, felmérni az ingatlanokat utána pedig ezekhez kell kikísérni az érdeklődőket vevőket.
Nekem tetszik összességében. Viszont nem tudom, meg lehet-e élni ebből? 95 ezer azért nem kevés, viszont jövőt építeni ebből nem lehet. Tudok angolul és németül, talán ez még segítség a szakmában.Azt sem tudom, konkrétan mivel jár ez, gondolom rugalmas munkaidővel. Olyanok véleményére lennék kíváncsi, akik jártasak ebben a szakmában, van némi tapasztalatuk e téren. A segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
Oké, hogy 95,de ha csak egy 5 milliós falusi házat is eladsz akkor máris +75ezer.
Szerintem vágj bele, de a szerződés alap, még mielőptt befizeted a 20ezret.
Már az nem tetszik, hogy fizetned kell előre 20 ezret. Hol van ilyen oktatás? Azt is erősen kétlem, hogy valóban fizetnének neked havi fix összeget. Közvetítőknek általában csak jutaléka van.
Jutalékra ne nagyon számíts, mert ma nagyon nehéz eladni egy ingatlant.
Mielőtt belefogsz, kérd el a munkaszerződésedet, mutasd meg egy ügyvédnek, és csak azután írd alá, és kezd a tanfolyamot.
Sokan fizettek már rá az ismerőseim közül is az ügynöki munkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!