Statiszta munka?
Hírdetés alapján felhívtam egy statiszta munkát ajánló céget. A hölgy azt mondta, hogy menjek be az V. kerületi irodájukba, majd ezt követően egyeztetünk. Barátok közt, X-faktor és hasonló műsorokba keresnek embert.
Amikor felkeresem az irodát fizetnem kell 3000 Ft-ot. Arra lennék kíváncsi, hogy más találkozott-e már ilyennel? Valódi munka vagy átverés? Miért nekem kell a munkát megelőzően fizetni?
Már ne haragudj, de milyen jogcímen?
Ez eleve gyanús kellene legyen.
Meg aztán, manapság nem fizetünk senkinek, semmilyen jogcímen számla nélkül(!) egy huncut garast se...
3: Saját bőrömön (és hülyeségemen) tanultam meg a szabályt. Voltam munkanélküli, éreztem is az átverést, de befizettem (magán) bankszámlára ezer forintokat. Aztán mehettem rendőrségre tanúskodni úgy, hogy én nem is tettem feljelentést, csak az a cég, amelyiknek a nevével kamuzott az illető. Infóm szerint 35-en voltunk. Az nem nagy összeg, s vizsgálódtak. A végkifejletet már nem tudom.
Természetesen vannak statisztaszervezők. Bár egyik említett produkcióban sem látok belőlük túl sokat, de lehet, tényleg keres a két cég embereket.
Nem vagyok otthon ezekben, de röpke egy évig dolgoztam reklámügynökségen. Alapfeltétel volt, hogy konkurens cégeknek nem dolgozhatunk egyszerre. Nem az ügynökségen múlott (bár etikai kérdés), hanem a megrendelő írta ezt elő. Nekem ez is furcsa, hogy a két nagy rivális egy ügynökséggel dolgoztat. Lehet, hogy így van, de kételkedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!