Gazdálkodási és menedzsment diplomával milyen munkákat kaphatok? Olyanokra gondolok mint PL:üzleti elemző vagy rendszerfejlesztő.
Figyelt kérdés
2014. aug. 21. 12:30
1/7 anonim válasza:
Inkább a krumplisűtő, mibensegíthetekjózsi stílusú állásokban kéne gondolkodni.
2/7 anonim válasza:
Az első válaszoló sztem magát minősíti...
Sztem attól függ,hogy mi tartozik a munkakörbe. Ha úgy érzed képes vagy rá, és a munkáltató is, tehát felvesz, akkor kb. akármilyen munka gazdasági pályán. Én is most végeztem ezen, munkát még nem kerestem, pihentem a nyáron. De korábbi években végzett ismerőseim közül van, aki a big4 egyikénél helyezkedett el számvitel területen. Egy másik egy multinál junior üzleti elemzőként. Van aki a családi vállalkozásukba szállt be, vagy alapított egyet. Vannak, akik a közszférában pl. NAV-nál. Szal elég változó.
3/7 anonim válasza:
Nagyon összetett. A diplomád értéke nagyban függ pl. az intézménytől (a szaktól kevésbé, inkább az intézménytől) és az intézmény aktuális megítélésétől. Akár az interjúkon nyújtott pillanatnyi teljesítményed is lehet döntő jelentőségű... hol végeztél?
4/7 anonim válasza:
Ha felém irányul a kérdés, akkor BGF-en.
5/7 A kérdező kommentje:
BGF
2014. aug. 22. 15:03
6/7 A kérdező kommentje:
A Budapest Gazdasági Főiskolán végeztem.
2014. aug. 22. 15:03
7/7 anonim válasza:
Szerintem; a BGF elég jó, sőt! De a gazdálkodási szakoknak már az ezredfordulón sem volt nagy érteke (bár a BGF még ezek között is "nívós"), kb. mint a bölcsész diplomáknak (piaci értékről beszélünk, nem befektetett energiáról vagy nehézségi fokokról). Üzleti elemzőnek inkább számviteli főiskolásokat, míg rendszerfejlesztőnek inkább gazdinfósokat preferálnak (ha már BGF). De a vak szerencse és / vagy puncsfaktor nagyban módosíthat ezen a felálláson... végül is. Miért ne? A bolognai rendszer sikeresen megtaposta a pszf hírnevét is (ahogyan a többit is), úgyhogy... igen. Szerintem; kb. ugyanannyi esélyed van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!