Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan számolják ki, hoogy...

Hogyan számolják ki, hoogy mennyi lesz az álláskeresési járadékom?

Figyelt kérdés
2010. jan. 15. 11:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Konkrét példával könnyebb lenne választ adni, mert elég kacifántos, és ráadásul szerintem igazságtalan is. Itt is lefaragtak mindent, amit lehetett, és olyan szabályozást hoztak, hogy akár egy napon is múlhat napi több ezer forintos járadék is.

Hát úgy dióhéjban: 2010-ben az álláskeresési járadékod alapja a munkaviszony megszűnését megelőző 4 naptári (teljes) negyedév kezdetétől a munkaviszony megszűnéséig tartó időszak munkaerő-piaci járulék alapjául szolgáló jövedelmed, osztva azoknak a hónapoknak a számával, amely a fenti összeg alapjául szolgált. Ha volt közte olyan, hogy teljes hónapban táppénzen voltál stb. (tehát nem volt járulékalapod), akkor azt a hónapot ki kell venni belőle. De ha már 1 napi járulékalapod volt, akkor már nem veheted ki belőle.

A járulékalapul szolgáló jövedelmet elosztod a megkapott hónapok számával, és az lesz az egy havi álláskeresési járadék összege. Napi járadék összege pedig úgy jön ki, hogy a havi összeget elosztod 30-cal, még ha 28 napod a hónap, akkor is.

A fentieket igazolja le a munkáltató. Aztán, hogy az "álláskereső hivatalban" még ennek hány százalékát veszi, azt már nem tudom pontosan, nem néztem utána, mivel 2010-ben megint változtattak valamit rajta.

Tui.

2010. máj. 19. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!