Voltam egy cégnél állásinterjún. Igaz lehet?
Voltam egy nagyon jól menő, több 100 alkalmazottat foglalkoztató cégnél mérnök diplomával.
Fél órát beszélgettünk.
Azt mondta a HR-es csaj is meg a főnök is, hogy nagyon örülnének ha őket választanám. Nettó 230 lenne a fizetés.
Azt mondták, hogy 1 hét múlva felhívnának, hogy mi a válaszom. Remélik, hogy náluk fogok elhelyezkedni.
Ez igaz lehet? Kicsit olyan hihetetlen, hogy így kapkodnak értem. Szerintetek hívni fog?
22F
Szerintem ne várj 1 hétig arra, hogy hívjanak.
Ha elhatároztad magad, és ott szeretnél dolgozni, akkor keresd meg őket, és közöld velük. Ennyi...
Igen ez lett volna a lényeg, hogy számomra nagyon szimpatikus a cég és szívesen dolgoznék ott.
Akkor nem gáz ha felhívom őket hamarabb?
Nem tudom, hogy van-e még ember rajtam kívül akik megakarnak hallgatni.
Pályakezdő vagyok azért kérdezem a tapasztaltabbakat.
Attól még, hogy diplomám van nem biztos, hogy értek a álláskereséshez.
Az teljesen mindegy, mit hadovál udvariasságból a hr-es hölgy, meg a "főnök".
Ha te kellesz nekik, akkor fel fognak hívni, és fogsz kapni tőlük egy hivatalos írásbeli ajánlatot (ez lehet e-mailben is), amelyet vagy elfogadsz, vagy nem. Most várj.
Drukkolunk ;)
A kérdező srác azt írta:
"Azt mondták, hogy 1 hét múlva felhívnának, hogy mi a válaszom. Remélik, hogy náluk fogok elhelyezkedni."
Tehát nem válogatnak még, hanem számítanak rá, és a srác kapott 1 hét gondolkodási időt, hogy akar ott dolgozni, vagy sem. Ha nem, akkor keresnek mást, ha akar, akkor miért ne jelezhetné már most nekik ezt a szándékát, miszerint köszönettel elfogadja a felkínált állást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!