Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki könyvelőként dolgozik,...

Aki könyvelőként dolgozik, milyen véleménnyel rendelkezik a munkájáról?

Figyelt kérdés

Nemsokára pályaválasztás előtt leszek (még 1 év) és érdeklődnék, főleg a közgazdasági ágazatban dolgozók munkájával kapcsolatos véleményekről.

Milyen a munka, fizetés, szereted-e a munkád..stb?

2014. aug. 7. 11:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Én szeretem, a fizetés jó, de mindig lehetne jobb, tudni kell hozzá nyelveket és sok pluszt, az sem árt ha egyetem utolsó évéiben akár ingyen is besegítesz valami kis könyvelő irodának, hogy legyen tapasztalatod, később ez nagyon megéri.

A munka azért sokszor unalmas tud lenni, de ez függ attól, hogy mit csinálsz, mondjuk egész nap csak szállítókat könyvelsz egy SSC-ben, vagy viszed egy vállalat teljes körű könyvelését.

2014. aug. 7. 13:47
 2/2 anonim ***** válasza:
77%

Én is dolgoztam a pénzügyben, én nem javasolnám.

2 lehetőséged van:

1.Elmész kis könyvelőirodába könyvelőnek. A beled kidolgozod max. 100.000 nettóért, ha egyáltalán van olyan szerencséd, hogy bárki felvesz tapasztalat nélkül.Ha van vállalkozói vénád ez esetleg azért érheti meg, hogy később nyiss egy sajátot. De azért elég nehéz ma már kuncsaftokat találni, tele van a piac, és sorra mennek csődbe a vállalkozók.

2. Elmész egy multihoz (SSC), ide pályakezdőként is boldogan felvesznek egy kb. 250.000 bruttó fizetésért, ha beszélsz min. két nyelvet. Ez fontos, mert ahova csak az angolt kérik, annyi a túljelentkező, hogy képtelenség kitűnni a tömegből. Viszont utána meg pont ez lesz az akadály, mivel ritka nyelvet kevesen beszélnek, a managereknek elég az angol, így ha feljebb akarsz jutni, a főnököd nem nagyon fog elengedni.

Ezt az útvonalat is egyébként csak akkor javaslom, ha rendkívül törtető vagy, mivel 35-40 kor körül multihoz nem vesznek fel csak főnöki pozícióba, ahhoz viszont manageri tapasztalat kell. Nekem most pont ez a bajom, hogy nem voltam még manager, adminisztrátornak már inkább a kezdőket veszik fel.

Egyébként egészen hihetetlen, hogy egy hirdetésben kérnek diplomát, tapasztalatot meg tárgyalóképes angolt, és több száz jelentkező van. Igazából nekem eddig még mindig csak azért volt munkám, mert beszélek spanyolul. Ahol csak az angolt kérték, még interjún sem nagyon voltam. Alapvetően mindig az volt a kifogás ellenem, hogy nincs teljes körű könyvelésben tapasztalatom. Ami viszont hülyeség, mert egy multinál nem is lesz soha, és nincs is rá szükség. Nagyon le vannak osztva a feladatok, senki nem látja át az egészet, mert mindenki csak részfeladatot csinál.

Hogy szeretem-e? Unalmas. Ünnepek nincsenek,mert mindig karácsonykor van zárás, anyák napja, húsvét is ráment az idén, mert mindig hó végén van a zárás. Egyébként az elvégzendő munkával alapvetően nincs bajom, szerintem minden munka uncsi egy idő után.

Én nem nagyon javaslom ezt a munkát, de az is jó kérdés, hogy mi az a munka manapság, ami nincs tele?

Az informatikának jósolnak nagy jövőt.

2014. aug. 7. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!