27 éves leszek, bejelentett munkaviszonyom még nem volt, csak ősztől lesz. Hány éves koromig kell majd dolgoznom, hogy kapjak nyugdíjat?
Ez nem igaz 27 éves és már a nyugdíjjat tervezi....én se vagyok munkamániás de ez már sok.
Egyébként kb 75-80 év körül lesz a nyugdíjkorhatár mire te oda jutnál, ha lesz egyáltalán állami nyugdíj.
A jelenleg hatályos nyugdíjtörvény alapján legalább 20 év szolgálati időnek kell ahhoz lenni, hogy nyugdíjra jogosulttá válj. De nyugdíjat csak akkor kapsz, ha betöltötted a Rád irányadó nyugdíjkorhatárt. Most ez 65 év. A nők elmehetnek bármely életkorban nyudíjba, ha legalább 40 év beszámítható szolgálati idejük van. A beszámítható nem egyenlő az alap szolgálati idővel. Például szolgálati idő a "sima" nyugdíjhoz az álláskeresési járadék folyósításának ideje is, de a nők 40 éves nyugdíjbavonulásánál már nem számít bele.
Ha eltart valaki 65 éves korodig, vagy nyersz a lottón, és nem munkából kell megélned, akkor nem KELL dolgozni hozzá. Viszont 20 év szolgálati időt elvárnak.
A nyugdíjad összege függ jelenleg a szolgálati idődtől, valamint az alatta elért jövedelmed összegétől is. Minél több van valamelyikből, annál jobb lesz Neked.
Ez mind addig igaz, amíg az állam mást nem talál ki...:)
Ez a szülés dolog azért felháborító találmány, mert nem mindenki tud gyereket vállalni, aki szeretne.
Tehát totális igazságtalanság lenne, és bicskanyitogató terv.
Nem gondolnám, hogy így kell felszaporítani a lakosságot.
Tudjuk nagyon jól, hogy aggályos, ami a népesség szaporulattal van, de talál jóval kevesebbet kéne lopni odafönt, idelent pedig megteremteni egy elfogadható létbiztonságot. Akkor jönnének a gyerkőcök is.
Ne készülj nyugdíjra, őrület, hogy mi lesz itt pár éven belül gazdaságilag. Mire te eljutsz abba a korba addig 1000x fognak államcsődöt jelentei itt. Tanulj nyelvet és inkább menj innen. Én még csak 20 éves vagyok, de már most külföldre készülök. Aki egy kicsit is racionálisan vizsgálja a magyar politikai és gazdasági helyzet az nem tervez hosszútávra ebbe az országba. Maximum akkor, ha olyan végzettsége/munkája van amiből évek alatt milliós összegeket lehet félrerakni és folyamatosan él legalább egy B terv.
Én jövőre kezdem az egyetemet, de mellette befejezem a szakmát amibe belekezdtem és lehet, hogy még egyet elvégzek suli alatt és 2-3 nyelvet minimum megtanulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!