Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi idő után kapok munkanél...

Mennyi idő után kapok munkanélküli segélyt?

Figyelt kérdés
Ha regisztráltatom magam a munkaügyi központban mint álláskereső, mennyi idő után kapok valami pénzt, vagy munkát, közmunkát ? Még sosem dolgoztam, így nem volt munkaviszonyom.
2014. aug. 3. 20:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Semikor. 98-ban megszűnt ez.

Akkor kapsz segélyt ha az utóbbi 3 évben legalább 360 napot dolgoztál.

2014. aug. 3. 21:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor teljesen feleslegesen regisztráltatom magam? Nem fognak adni se közmunkát, se rendes munkát, se semmilyen pénzt ? Akkor aki az iskolát végezte el (mint én most) és el akar helyezkedni, az dögöljön éhen ?
2014. aug. 3. 21:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Most munkaalapú társadalom van, nem segélyalapú az az Mszp idejében volt, hogy semit se kellett csinálni segéjért és több volt mint a fizetés [link]
2014. aug. 3. 21:36
 4/6 anonim ***** válasza:
78%

Hát helyezkedj el.

Én is most végeztem a sulival.

Október 31-ig dolgozhatsz diákként.

Én is azt teszem.

2014. aug. 3. 21:39
 5/6 anonim ***** válasza:
78%

Tulajdonképpen igen, "dögöljön meg". Nem csak Veled van ez így, hanem mindenki mással. Legyen akár kezdő, akár 20 év munkatapasztalattal.

Egyébként érdemes regisztráltatnod magad még akkor is, ha nem vagy jogosult álláskeresési járadékra. Ugyanis némi előnyökkel jár. Például egy leendő munkáltató valamilyen kedvezményre jogosult, ha Téged alkalmaz ezek alapján, vagy fizeti az álláskereséseddel járó utazási költséget a munkaügyi kp., vagy kiközvetítenek rendes munkára, vagy közmunkára is akár.

Regisztráltasd magad nyugodtan, még jól jöhet...

2014. aug. 4. 06:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Regisztrálj, de pénzt nem fogsz kapni.

Akinek 20 év munkaviszonya van, annak is csak 90 napig (kb 3 hónap) jár a segély, utána dögölhet éhen.

2014. aug. 4. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!