Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állás szülői nyomásra?

Állás szülői nyomásra?

Figyelt kérdés
Eddig mindig mindent szülői nyomásra csináltam. Középiskola, szakma (mert nem engedték, amit akartam, nem engedték esetleg saját hibámból tanuljak) és most állásoknál is. Most 3 hónapja sajnos nincs, habár sok interjúra megyek el. Előző helyet ott hagytam, mert szó szerint idegbeteg lettem, és az a kicsi pénz nem ért annyit, hogy minden nap a hajam tépve, ordítva az idegtől jöjjek haza. Szüleim ebben sem voltak toleránsak, felőlük megőrülhetek, nem érdeklem őket. Amióta nincs állásom, állandóan kiabálnak velem, hogy el kéne menni dolgozni, stb, amikor minden nap stresszes vagyok a sok elutasítástól, és hétvégén is ezzel foglalkozom. Nem hívok át barátokat, nem járok szórakozni, otthon csöndben meghúzom magam inkább, csak hogy ne kiabáljanak velem. Sokszor ha jó kedvem van, direkt lehúznak azzal, hogy felemlegetik a sikerteelenségeim. Pl beszólnak hogy "ha dolgoznál, nem lenne ilyen jó kedved". Már jó kedvem sincs. Pedig itthon mindig segítek nekik, elintézem az ügyeiket, házimunkát stb direkt ezért, hogy legalább ebben segítsek, de semmi.... minden áldott nap a "most már jó lenne találni valamit" mondat, mintha nem ezen agyalnék már lefekvés helyett is. Ti hogyan kezelnétek ezt a helyzetet? már folyamatosan rossz kedvem van emiatt az álláskeresésről nem is beszélve.

2014. aug. 3. 14:09
 1/10 anonim ***** válasza:

Én a helyedben továbbra is azt az utat járnám, amin elindultál. Folytasd a munkakeresést, és amint lehetőséged adódik rá, lépj le otthonról, mert a végén még tényleg beleőrülsz.

Beszélni nem tudtok a dolgokról?

2014. aug. 3. 14:21
 2/10 anonim ***** válasza:
27%
Azonnal lépj le otthonról, ennél a hajléktalanság is jobb. Hagynék egy levelet, amiben leírom, hogy köszönöm, hogy ennyire borzasztó, undorító, szemétláda szülők voltatok, így legalább könnyű lesz nálatok jobban nevelnem a saját gyerekeimet, a soha viszont nem látásra, csá.
2014. aug. 3. 15:08
 3/10 A kérdező kommentje:

24 évesen eljutottam oda, hogy tudom (sejtem) mit akarok tanulni, később melózni stb. Most csak olyan állást keresek, ami legalább minimálbért ad, hogy félre tehessek tanfolyamokra, később új szakmára, ezért is vártam eddig.

van egy tesóm, tipikus éltanuló volt. Jó szakma, egyből kapott is melót, sőt a főnöke fizetett neki még egy szakmát. most egy jó helyen dolgozik a 2. szakmájával...megszoktam hogy így kezelnek mivel fiú vagyok, nem tudom...

2014. aug. 3. 15:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy kell meló, akármi amit ad az élet,de nehéz. Voltam már gyárban és elküldtek azzal az indokkal, hogy túl kompetens (sima érettségi) vagyok, és nem szeretnék elvenni a lehetőséget másoktól...
2014. aug. 3. 15:22
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Nőj fel...24 évesen csak sejted mit akarsz úristen...
2014. aug. 3. 22:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Vigyél végbe nagyobb változásokat az életedben, hogy ne azon járjon egész nap az eszed, hogy de szar kedvem van! Keress más módszerrel, jelentkezz olyan pozícióba, ami elsőre eszedbe sem jutna! 24 évesen valóban életszerű elvárás, hogy pénzt keress (suli mellett sem lehetetlen).
2014. aug. 4. 09:54
 7/10 anonim ***** válasza:
#5 és 26 vagyok, de nem tudom mit akarok, és sejtelmem sincs róla... viszont dolgozom.
2014. aug. 4. 17:36
 8/10 anonim ***** válasza:
nem értem miért szavaztátok le a 2-es, szerintem jól látja helyzetet és igaza van!
2014. aug. 4. 20:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Persze, a híd alól a legkönnyebb "kitörni", mi?
2014. aug. 4. 21:11
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, mert mindenki teljes önismerettel születik, és mindenki tudja mit akar az életben, és mindenki könnyen talál magának olyan állást, amitől nem fordul ki a gyomra és nem hányingerrel ébred....nyilván....
2014. aug. 5. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!