Mennyit keres mostanság egy óvónő, illetve óvódai dajka?
Van valakinek infoja, esetleg tapasztalata??
Ugyanez érdekelne a bölcsödei gondozók fizujával kapcsolatban...
Köszi a válaszokat! :)
Az óvónői és dajka fizetés elég messze van egymástól.
Konkrétan melyik érdekel?
A képzés se mindegy, h. 3 évig tanulsz, vagy 3 hónapig...
dajka min. bért kap, az óvónő bértábla szerint kapja a fizuját, azt hiszem a kezdő netto 80, de nem vagyok benne biztos.
utolsó, a dajkák nem 3 hónapig hanem 1 évig tanulnak. és ők 8 órában dolgoznak míg az óvónők 6 órában. inkább a felelősség ami különbség köztük, nem a tanultság...
3-as azért ne hasonlítsd össze a dajkát és az óvónőt!
Anyukám majdnem 40 évig dolgozott óvónőként, egyértelmű, hogy sokkal nagyobb a tudása, mint a dajkának, aki hordja-viszi az ételt, felmos, ágyaz és hasonlók...
Ráadásul jobb, ha tőlem tudod, hogy az a napi 6 óra sem 6 óra, hanem jóval több.
Én láttam, hányszor hozta anya a papírmunkát, vagy készítettünk együtt ajándékokat Mikulásra, Húsvétra a gyerekeknek, főztük másnapra a gyurmát és hasonlók.
2-es voltam
Azért be ne ájuljatok már az óvónői végzettségtől.
Én egyetemi tanár vagyok és a diplomás oktatók hierarchiájában az óvónők állnak legalul!!!!
A dajkát meg lenézitek??Szomorú.
Nem a diploma szerint kell egy embert megítélni,mert sok hülyének is van,nem biztos,hogy egy óvónő intelligensebb minden esetben mint egy dajka,láttam én már sok bunkó alkoholista pedagógust.Az embert kell nézni,nem a papírjait!!!Ne ítélkezz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!