Diplomás munkanélküli kaphat munkanélküli segélyt? És ha igen, mennyit?
A diplomát nem nézik. Annyi szerepe van, hogy rögtön az egyetem elvégzése után jelentkezhetsz álláskeresői járulékért. Ha elfelejted akkor utána már nem. A munkanélküli járadéknak kemény feltételei vannak még külföldön is. 3 éve dolgozom (BSC + MSC), de más más országban. Pár napja tudtam meg, hogy nekem ilyenre esélyem sincs.
Ugyanakkor megdőlt az a legenda is, hogy romák külföldre menve felveszik a munkanélküli segélyt. Személyesen láttam a papírt amit kaptam, amin: "keine" szerepelt. Mégpedig azért, mert minden országban teljesíteni kell a munkanélküliségi biztosítás fizetésének körülbelül 1 éves időszakát.
Ami engem érdekelne, hogy Magyarországon miért küldik ki nekik a havi 400ezer forintos "segélyt", ami a családosoknak 1.5 millió forint / hó körül van.
Érdekes, hogy csak roma kapja. Roma ismerőseim mondták, hogy azért, mert az ő testüket tekinti egészségesnek a magyar állam. Nemesíteni akarja a roma fajt, mert kevesebb köztük a transznemű.
2010 körül Magyarországon dolgoztam, akkor a romáknak fizetett segély összege 170ezer forint volt. Panaszoltam is a munkáltatómnak, hogy csak kicsit fizet fölé.
Őket miért halmozzák el pénzben?
Nem félnek, hogy a fehérek megelégelik és szólnak egy terrorszervezetnek?
"A diplomát nem nézik. Annyi szerepe van, hogy rögtön az egyetem elvégzése után jelentkezhetsz álláskeresői járulékért"
Ez igaz? Én rögtön érdeklődtem, de nem kaptam semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!