Miért NE menjek külföldre?
Pistikének egy nap az anyukája azt mondja:
- Pistike! Ha egy percen keresztül fél lábon ugrálsz nekem, kapsz tőlem 100 forintot!
Pistike megcsinálja a feladatot, majd kap az anyjától 100 forintot, amiből az anyja azonnal vissza is kér valamennyit.
Később egy távoli hang megszólal:
- Pistike, gyere ide! Ha ugyanazt megcsinálod, mint az előbb, akkor kapsz tőlem azonnal 400 forintot.
Pistike megint ugrál fél lábon egy percig, meg is kapja a 400 forintot, amiből nem is kérnek vissza szinte semmit.
Pistike örül, mint majom a farkának, de azért bántja egy kicsit, hogy az anyja azóta folyamatosan cseszteti, hogy miért kellett neki több pénzért arrébb mennie.
Kérdés: Pistike a hülye, mert ugyanazt a dolgot több pénzért megcsinálta (kicsit távolabb), vagy az anyja, hogy ez nem tetszik neki?
Ha jól értem az analógiát, akkor áruld már el nekem, hogy hol van az az ország, ahol a keresetedből nem kell adóznod szinte semmit és megélhetésre is kevesebbet kell költened, mint itthon!
(Egyébként semmi bajom a külfölfi munkával, sőt, csak ennek a témának nem látom értelmét.)
hat ne mond el mindenkinek, hanem ha erdekel az allas menjel kifele, ha nem erdekel akkor maradjal.
Legyel mar eletkepes kicsit vagy ne ide jarj vaganykodni a minimalberesek kozze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!