Emberek hogy a fenébe találtok munkát, mikor mindenhova szakmai tapasztalat kell vagy 3 nyelv kiváló ismerete?
Bölcsészként tavaly 3 héten belül! elhelyezkedtem. Multinál. Bár ezeknél a cégeknél az angol teljesen alap, ha nem beszéled, sok esélyed nincs, ha viszont erős középfokon már meg tudsz nyikkanni és emellett más, legalább 1 európai nyelven csiripelsz, tiéd a világ. Kezdőfizetés angol + 1 másik nyelv ismeretét igénylő munkakörben bruttó 280-320 ezer + cafeteria. Tessék megtanulni angolul és nem kell többet nyavajogni, hogy "bölcsészdiplomával kitörölhetem". Tapasztalat nélkül is bőven van esélyed, ha jól beszélsz idegen nyelveket. Én az angol mellett még 2 európai nyelvet ismerek felsőfokon, gyakorlatilag én válogatok a multik között és nem fordítva. Persze kinek mi, ha nem akarsz multizni, se nyelvet tanulni, akkor marad a gyorsétterem...
Üdv! :)
Egy bölcsész
Parancsolj, itt például van is egy oroszos állás, nekem ugyanezért a pozícióért (bár nem oroszosra pályáztam) bruttó 300 feletti kezdőfizut ajánlottak volna (csak végül mást választottam). Hátulütője, hogy erős középfok kell hozzá angolból. Tapasztalat viszont nem szükséges, a nyelvtudás a lényeg (ebben az esetben főleg az orosz). Szóval munka az van, csak tenned kell érte. Segíteni próbálok :)
Utolsó: Szerintem a kérdező a szakmájában nem tud elhelyezkedni. Írta, hogy gyors téttermekben el tudna helyezkedni.
Kérdező: Leírtad, hogy a bölcsész szakoknak miért ,,büfés szak" a nevük. Ez van, itthon műszaki és ehhez hasonló diplomával tudsz elhelyezkedni. A közgázt és a bölcsész szakokat messziről el kell kerülni. Azokkal van a lehető legkevesebb elhelyezkedési lehetőség, mint ahogy tapasztaltad.
Azt ajánlom, hogy tegyél le még egy szakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!