Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkák vannak, amelyekk...

Milyen munkák vannak, amelyekkel sok pénzt tudnék összeszedni? ( Többi lent, rövid leszek. )

Figyelt kérdés

Tehát arra gondoltam, hogy ha lesz végzettségem ( befejezem az egyetemet ) elkezdek valami olyan munkát, ahol keveset számít a magánélet ( mármint nem számít, mert nincs barátnőm ), és sokat keres. Nem baj ha külföldön van, annyi a lényeg, hogy néhány év alatt összeszedjek egy lakásra valót + vésztartalék.

Amire eddig gondoltam:

Óceánjáró hajó ( ált. luxushajó ), napi 10-12 óra munka, szállás, étkezés, átlagos 2000$ / hó bér ( ~ 440 000 Ft ), előnye: kiváló gyűjtési forma ( mindent megadnak, nem kell költekezni, kivéve ha én akarok: partra szállásokkor kimenőt kapnak az emberek, ilyenkor tudnak költeni ), hátránya: fél-1 évig egy helyen kell lenni ( ennyi ideig kötnek szerződést ), egy kis lyukban ( hajó aljában 1 ágy + szekrény + mosdó / 2 ágy + 2 szekrény + mosdó, ez a gyakoribb, sőt van olyan, ahol a személyzetnek közös a mosdója [ külön férfi, külön női ] ), 10-12 óra munka, akár éjszaka is.

Folyami hajó ( lsd: óceánjáró, kivétel: több szabadidő, átlagos 800-1000$ fizetés ( ~ 176 000-220 000 Ft ).

2014. júl. 16. 22:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
62%
Meg biztos jól hangzik most ez a pénz, összeszedsz, amennyit terveztél, közben 0 életed lesz kb. Mi lesz 5 vagy 10 év múlva? Vállalkozást nem lehet csak úgy indítani... Ha családot akarsz, honnan fogod eltartani őket? A baj, hogy rövidtávon látsz most csak. Nagyon sokat fog változni a munkaerőpiac a következő 10-15 évben valószínűleg, és az előttem szólók nem mondtak hülyeséget, ha versenyképes akarsz maradni. Te döntesz, a te dolgod, de kicsit jobban szem előtt kéne tartanod a „big picture”-t.
2014. júl. 17. 09:27
 12/14 anonim ***** válasza:

Ismerősöm kint dolgozik, folyami hajón mint szobalány, de nem csak szobalánykodni kell ám neki, hanem minden sz@rt amit rábíznak. Mosodától a wc pucolásig, pincérkedni, rendeléseket összekészíteni, mosogatni. Mindezt nem 12 órában, hanem 16 órában, a hét minden napján H-Pig. erre kap közel 400e-et + borravalót, ami olyan havi 90-150e között van.

Világlátás:

kb semmit se lát belőle! 2. éve van kint, de eddig kb 2x volt olyan, hogy kiengedték őket mikor kikötöttek! Ugyanis a hajón a fizető vendég az első, amíg a vendégek világot látnak, addig a személyzet, főz, mos, takarít! Ott nem te mondod meg, hogy mikor dolgozol, hanem a főnököd.

Viszont ha letelik neki, és nem akar visszamenni robotolni, akkor mit fog csinálni?

Vállalkozást akarsz nyitni? mégis miben? az, hogy lesz egy adag, nem sok pénzed, az még nem jelenti azt, hogy be is fog indulni a vállalkozás.

2014. júl. 17. 09:54
 13/14 A kérdező kommentje:

Nekem ismerősöm, mint már említettem, már az első évben kipróbált mindent: szörf, hawaii, túrák, jetski, búvárkodott, stb.

El tudom kérni tőle a képeket ( ha kikötnek ).

Bár az is igaz, hogy ő egy év alatt elverte a fél éves fizetését, ami nem kevés pénz.

2014. júl. 17. 11:38
 14/14 anonim ***** válasza:

én meg tudlak érteni kedves kérdező, én is így alakítom az életem. előbb egy lakás és egy kocsi, aztán jöhet a Mo.-i élet a diplomámmal.

viszont annyit hozzátennék,hogy nem ilyen egyszerűen megy ez a munka. alap elvárás a magas nyelvtudás,és a több éves szakmai tapasztalat. a pincérkedés ne, hiába egy szakma, ha nem értesz hozzá, repülsz már a próbanap után. elgondolásnak szép, de tényleg gyakorlat és tapasztalat kell hozzá. én 4 év pincérkedés és turizmusi gyakorlat után kerültem be egy ismerős által egy folyami hajóra,és itt sem jobb az élet mint Németországban. tapasztalat,tapasztalat és nyelv. ha ezek közül valami nincs meg,akkor ne nagyon éld bele magad.

2014. júl. 17. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!