Magyarországon szellemi vagy fizikai munkával könyebb jelenleg pénzt keresni?
#1 hülyeség, én gépkezelő vagyok, bobcat és targonca. Targoncásként 100-130e-et keresek, műszaktól függően, bobcatre meg beugrós vagyok hétvégente, ott 2eFt-t fizetnek nekem óránként.
Egyik se vállalkozás és mind a 2 fizikai munkakörbe számít bele.
Én kb. 11 éve dolgozom és abból 8 évet fizikaiként a másik 3 évet "szellemiként".
Alkalmazott ként szinte ugyan annyi jön össze hó végén mind két estben.
Annyi a különbség, hogy amikor fizikai munkát végeztem órabéres voltam, szellemiként meg havi fix van.
#4es vagyok.
Jónak! Nekem tökéletesen megfelel, arra mire kell telik, kaja van az asztalon, nem egy patkánylyukban élek, kiszámítható és keresett, szóval ha felmondanának amit kétlek, akkor gyorsan találnék másik munkát, több luxusra nincs szükségem.
Pusztán szellemi vagy fizikai munka ritkán van, a fizikai munkánál is kell szellemi tevékenységet végezni (pl megérteni, hogy mi a feladat), illetve a szelleminél is fizikait (pl nyomogatni a billentyűket a számítógépen).
Ha ettől eltekintünk, akkor is az igazság valahol a részletekben van. Van, aki fizikai munkával keres hatalmas pénzt (pl egy top focista - de ugye ott is komoly szellemi tevékenység kell megérteni a taktikát), a másik ember meg szellemivel (pl egy brókerház magas szintű beosztottja).
Napi 10 ezer forintot rengeteg - szellemi és fizikai - munkával meg lehet keresni. Szinte bármilyen piacképes dolgot tanulsz ennyinek meg kellene lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!