Mennyire nehéz bekerülni a Morgan Stanley-hez? Esetleg dolgozott már ott valaki közületek?
Az egyetem (ELTE) elég jó kapcsolatot ápol a céggel, a különböző versenyeinket is támogatják pénzzel, valamint az egyetemünk egyik oktatója (fizikus) elég magas beosztásban dolgozik ott.
Azt szeretném kérdezni a tapasztaltaktól, hogy fizikusi végzettséggel, jó angol tudással mennyi a realitása?
Keresnek fizikusokat is. Minden évben tartanak nálunk előadást, hogy a fizikushallgatóknak meghozzák a kedvét ahhoz, hogy pénzügyekkel foglalkozzanak. Nekem a szakterületem a gazdaságfizika; a különböző fizikai modellek jól rávetíthetőek a pénzügyekre, és amikor 2 ilyen látszólag távoli dolgot összehoznak, abból általában valami jó sül ki. Mindazonáltal elég kemény matematikai oktatást kaptunk, és programozni is tudunk (de nyilván nem úgy, mint egy programozó).
De nekem az a véleményem, hogy nem a szaktudás az, amit elsősorban, közvetlenül használ az ember munkája során, hanem inkább azt a gondolkodásmódot, amit tanulmányai során elsajátított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!