Kétségbe vagyok esve, hol találhatok külföldi munkát
leghamarabb?
Figyelt kérdés
jelenleg van munkám, állami cégnél dolgozom minimálbérért, de nagyon bennem van az a félelem hogy elbocsátanak, vagy hogy nem kapom meg a fizetésem. jelenleg németül tanulok, hogy ausztriába mehessek dolgozni, de a jelenlegi munkám eléggé kétséges, félek hogy még azelött elküldenek mielött még megtanulnák németül. tényleg csak dolgozom, hazajövök eszek, iszok, és tanulom a németet, nem nézek se tv-t, nem gépezek, tényleg csak a németet tanulgatom. de egy b tervnek akkor is kell egy külföldi munka (5hónapig voltam pályakezdő munkanélküli, nagyon rossz..) angliába, németországba, vagy akár az usa-ba is csak legyen! pénzt folyamatosan teszek félre erre az eshetőségre. gyári munka is jó csak tudjak félretenni, ahova szeretnék menni ott 360ezret tisztán félre lehet rakni.
minimálbérért kijönni csak annak jó, aki otthon valóban nagyon rosszul él, és nincs semmije. mert minimálbérből félretenni, na az nagy művészet. ha csak eszel, alszol, dolgozol, gyalog, biciklivel mész mindenhova, szórakozás 0, akkor esetleg félre rakhatsz valamennyit, de az meg így nem élet, csak vegetálás. Nem tudom, miért felel meg ez az életmód sok magyarnak idekinn, mert így élni, nem emberhez méltó. Londonban 1500 font alatt nem éri meg kijönni. Vidékre is kell legalább 1100 font havonta a tisztes megélhetéshez.
2014. júl. 11. 20:06
12/18 A kérdező kommentje:
ausztriában hotelmunkából félre lehet tenni, a minimálbér 1200euro, kaja, szállás ingyenes! nem hiszem el hogy nincs olyan munka ahol a szállást legalább részben állják, 120ezer meg ha megvan, akkor annak se sok értelme, akkor elmegyek a honvédséghez, és ott ezt megkapom, de ahhoz meg megint pénz kell hogy a fogaimat megcsináltassam.. na most érted, mindenhez pénz kell, a minimálbéreded meg nem 100%ig tudod félretenni.
2014. júl. 12. 09:55
13/18 anonim válasza:
igen, Ausztriában a hotelekben fizetnek sok helyen szállást, kaját, úgy persze hogy megéri kimenni. De itt Angliában ez nem jellemző. Néhány eldugottabb kisváros hotelje, pubja néha ajánl olyan melót ahol adnak szállást, kaját, de 1000 helyből jó ha 1 ilyen van.
2014. júl. 12. 11:02
14/18 anonim válasza:
Havi 360-at szerintem maximum Svájcban, Norvégiában, Luxemburgban, Liechtensteinben, meg pár hasonló országban (Közel-Kelet szóba jöhet még, Emirátusok, Katar, satöbbi) lehet félretenni kulimunkával, de ott is csak akkor, ha adnak kaját meg szállást és nagyon meghúzod a nadrágszíjat.
2014. júl. 12. 15:56
15/18 A kérdező kommentje:
ha nincs szakmád, és nem állják a kaját, szállást ezek szerint egy trágya az egész. svájcban magasabb is a minimálbér(habár nincs) a vendéglátóiparban, pincéreket, szakácsokat, mosogatókat meg el tudják szállásolni ingyen, és hidd el ausztriában 360ezer a minimálbér, 1580euro a brutto! 1200at vígan félre lehet rakni, ezért sírok én is, hogyha nem jutok ki..
2014. júl. 12. 20:45
16/18 anonim válasza:
"ausztriában 360ezer a minimálbér, 1580euro a brutto! "
Nem annyi! Szektoronként eltérő a minimálbér. Egy konyhai kisegítő alapbére bruttó 1320 €, ami cca. 1070 €. Ennyiből csak akkor élsz jól, ha szállást, kaját, fizetik, különben nem. Normál esetben(tehát ha nem fizetnek szállást, kaját), akkor minimálbérért kimenni bárhova is, nem nagy biznisz.
2014. júl. 12. 21:21
17/18 A kérdező kommentje:
területenként lehet hogy eltérő, de kismillió hotel van ausztriában hidd el, megkapod a 360at, és mind meg is marad, ha esetleg meg olyan szerződést kötnek veled akkor munkanélküli segélyt is kapsz cirka 300ezer ftot magyarországra! utobbit csak 1x halottam csak.
2014. júl. 12. 21:28
18/18 anonim válasza:
Én is kiszeretnék menni külföldre Angliába. Csak egyenlőre nincs miből ugyanis munkám sincsen itthon.:(
Szóval valaki aki volt Angliában adhatna tanácsokat mire kell figyelni mennyibe kerül a megélhetés és van-e munka..
Szobalányként gondoltam eleinte.Vagy bármi jöhet.
társalgási szinten beszélek angolul bár kicsit berozsdásodott a tudásom..A barátomat is vinném de ő mellette egyetemre szeretne járni.Ezt hogyan kell intézni oda jelentkezni stb? Köszi!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!